Els treballs arqueològics que es duen a terme a les obres de la nova estació del TAV de la Sagrera a Barcelona han posat al descobert 68 fosses amb 358 esquelets, probablement de soldats de la Guerra dels Segadors (1640-1652). Segons el responsable d'intervencions arqueològiques del Servei d'Arqueologia de Barcelona, Josep Pujades, tot i que encara falta per fer la prova del carboni-14 per datar les restes, la hipòtesi amb què treballen pels indicis és que es tracti d'enterraments de soldats de les tropes de Felip IV que van participar en el setge de Barcelona en 1651 i que segurament van morir de la pesta. Pujades ha detallat que han trobat 68 fosses, de les quals ja n'han obert 65, i que la majoria dels 358 esquelets trobats pertanyen a homes d'entre 15 i 35 anys, la qual cosa correspondria amb un exèrcit de l'època.

Els arqueòlegs, que esperen concloure els seus treballs en unes setmanes, ja van documentar aquesta necròpolis en una primera campanya que es va fer entre 2011 i 2012 i sospiten que aquesta s'estén més enllà dels límits de les obres que s'estan portant a terme. Pujades ha assenyalat que probablement el cementiri era més extens perquè algunes fosses ja estaven arrasades de quan aquesta àrea situada ara en plena ciutat eren terres de cultiu.

A més dels esquelets, els arqueòlegs també han trobat restes materials i d'indumentària, i algun fragment de ceràmica que esperen que confirmi que es tracta de l'època i dels individus de la Guerra dels Segadors.