El monumental castell d'Hostalric i alguns dels carrers del barri vell de la vila selvatana han quedat tallats aquests dies pel rodatge de les dues noves pel·lícules de la trilogia de Baztán, basades en l'obra novel·lística de Dolores Redondo.

El rodatge, que va arrencar a l'agost a Barcelona amb actors com Imanol Arias o Ana Wagener, comporta «alguns inconvenients», tal com ha reconegut l'alcalde, Josep Antoni Frias, però recompensa una vila que «veurà difosa la seva imatge» quan aquests films s'estrenin a les sales comercials.

Uns 600.000 espectadors van veure als cinemes El guardián invisible, la primera entrega de la trilogia, a la qual ara seguiran els dos nous films, que, sota la direcció de Fernando González Molina ( Palmeras en la nieve), reconstrueixen les trames de novel·la negra que Redondo ambienta a la vall navarresa de Baztán.

La trilogia de Baztán és l'adaptació cinematogràfica del fenomen literari homònim de l'escriptora gallega Dolores Redondo, que l'any 2016 va guanyar el premi Planeta amb Todo esto te daré.

El municipi d'Hostalric està inscrit a Catalunya Film Commission, l'entitat que facilita als productors de cinema localitzacions per dur a terme els seus rodatges. Està previst que el rodatge a Hostalric finalitzi avui mateix o demà a tot estirar.