El XXIV Saló del Manga de Barcelona, que tanca avui les portes, ha tornat a difondre el còmic i la cultura japonesa, amb convidats com el creador Masaki Satô, director i animador clau de les sèries Dragon Ball i Dragon Ball Z, i una exposició única amb 130 originals mai mostrats abans fora del Japó.

Instal·lat en el recinte Montjuïc de Fira Barcelona, el saló ha comptat amb un 9% més d'expositors (fins a 222) que l'any anterior, i ha donat més presència a la cultura del Japó, i en concret a la pop i la moda kawaii per l'interès que desperta en els lectors de manga i per atreure nous públics.

La directora del Saló, Meritxell Puig, considera que el que el públic que assisteix al saló «va més enllà del manga i l'animació japonesa, perquè també incidim en la cultura del país, en la tradició, en la moda més capdavantera i la música que s'escolta allà o al cosplay, amb les finals dels concursos més importants d'Europa».

El Saló del Manga lliura també premis, que reconeixen les millors obres de manga i anime publicades a Espanya. Els guanyadors han estat My Hero Academia en la categoria de Millor Shonen; Yona, princesa del amanecer (Norma Editorial), Millor Shojo; Atelier of Witch Hat (Milky Way Edicions), Millor Seinen; Jo-kai Watch, Millor Kodomo, i Mi experiencia lesbiana con la soledad (Fandogamia Editorial), com a Millor Josei. Arashiyama, la montaña de los deseos (Norma Editorial) va rebre el premi al Millor Manga Espanyol; Attack on Titan (Selecta Vision), el de Sèrie d'Anime; Your Name (Selecta Vision), Pel·lícula d'Anime; Jojo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Selecta Vision), Millor Live-Action, i Sisterhood, the Adventures of Bamba and Rocco (Bamidala), Millor Fanzine.