L'Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu de Barcelona, dirigits per Josep Pons, van interpretar ahir el Rèquiem de Verdi a la catedral de Barcelona, en una celebració per a l'«etern descans» de la soprano Montserrat Caballé, organitzada per la seva família i el Gran Teatre del Liceu.

L'emotiva cerimònia d'homenatge a Caballé, retransmesa en directe per televisió, va comptar també amb les veus d'Ainhoa Arteta, Anna Larsson, Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov, a més de la Polifònica de Puig-reig.

A l'acte litúrgic hi van assistir unes 600 persones, entre elles nombroses autoritats, i la família hi va acudir vestida d'estricte dol, en un acte oficiat pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.

La neboda de la soprano catalana, Montserrat Caballé, va explicar que la família s'ha sentit «molt recolzada» per tothom i que «ha estat un acte molt solemne», i va donar les gràcies entre llàgrimes.

El ministre de Cultura, José Guirao, que hi era en representació del Govern espanyol al costat de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va dir que «l'homenatge ha estat bellíssim i emocionant, a l'alçada de l'homenatjada».

Per part de la Generalitat hi havia la consellera de Cultura, Laura Borràs. L'arquebisbe de Barcelona va descriure Caballé com «una de les artistes més importants de l'òpera mundial».