La Viquipèdia en català ha arribat als 600.000 articles amb la biografia de l'activista de Cornellà de Llobregat des de la dècada de 1970 Pura Veladre, que l'usuari de Viquipèdia Xavier Dengra va escriure ahir cap a les 22 hores.

Segons Amical Viquipèdia, la Viquipèdia en català és la vintena en número d'articles i està entre les tres primeres en qualitat, amb les versions en rus i serbi, en una classificació que analitza com de complets són uns mil articles vitals (un llistat d'articles que consideren que són bàsics en totes les Viquipèdies).

La Viquipèdia en català va ser creada el 16 de març de 2001 amb el terme «àbac» i des d'aleshores 312.000 editors han contribuït a la segona versió lingüística d'aquesta enciclopèdia a ser la tercera en nombre d'articles, just després de l'alemanya i l'anglesa.

Discriminació de gènere

Amical Viquipèdia també ha destacat que han aconseguit els 600.000 articles gràcies a les biografies escrites per revertir la discriminació de gènere en la Viquipèdia, ja que entre el 84% i el 91% dels editors de la Viquipèdia són homes.