La Generalitat ha concedit el XXX Premi Internacional Catalunya a l'enginyer i tecnòleg nord-americà Vinton Cerf, considerat un dels pares d'internet.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer públic ahir el nom del guanyador d'aquest guardó, que s'atorga a aquelles persones que han contribuït amb la seva feina creadora a desenvolupar els valors culturals, científics o humans a tot el món.

Torra va destacar que Cerf, de 75 anys, ha rebut el premi «per la seva contribució al desenvolupament d'internet com a infraestructura bàsica de la nostra societat».

L'enginyer nord-americà va liderar a principis dels setanta els treballs per a la creació dels protocols TCP/IP, claus per al desenvolupament d'internet, i va dissenyar posteriorment, entre 1982 i 1986, el primer sistema de correu electrònic.

Des del 2005, és vicepresident mundial de Google i col·labora amb diverses organitzacions que treballen perquè internet ofereixi un valor humanitari.

El jurat del Premi Internacional Catalunya també ha valorat el paper que va jugar Cerf quan presidia l'organisme internacional que va autoritzar el domini «.cat», utilitzat principalment per a pàgines en llengua catalana.