El Vaticà ha llançat un equip de 60 atletes d'elit que conformen capellans, monges, guàrdies suïssos, i altres laics treballadors del Vaticà, que participarà de la seva primera cursa el pròxim 20 de gener pels carrers de Roma. Així ho van anunciar ahir alguns dels seus protagonistes a la Santa Seu que van especificar que la primera associació esportiva oficial del Vaticà es dirà «Athletica Vaticana».

Entre els corredors destaca Melchor Sánchez de Roca, membre del Consell Pontifici per a la Cultura, qui va manifestar que l'equip es tracta d'«un somni». «Un somni que hem tingut moltes vegades és el de veure la bandera de la Santa Seu entre les que apareixen a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics», va manifestar Melchor Sánchez, qui també exerceix de president de l'equip i responsable de l'àrea esportiva dins el ministeri de cultura del Vaticà.

Per la seva banda, el secretari de l'equip, Giampaolo Mattei, va manifestar que en la cursa també és possible la trobada amb Jesús. «La fe ens ajuda en els moments més difícils», va assegurar.

A més, el professor de la Biblioteca Apostòlica del Vaticà, Michael Ciprietti, de 62 anys, va explicar que el seu objectiu «no és només competir, sinó promoure la cultura i l'atletisme per llançar un missatge de solidaritat i de lluita contra el racisme i la violència de qualsevol tipus».

L'associació sorgeix com a resultat d'una homilia del Papa Francesc al maig de 2017 pronunciada a Gènova quan va assenyalar: «El cristià és un pelegrí, un corredor de maratons esperançador: suau, però determinat a caminar».