L'Audiència Provincial de Duisburg (Alemanya) ha decidit donar carpetada al procés contra set dels deu acusats per la tragèdia de la Love Parade el 2010, en la qual van morir 21 joves, dues d'elles catalanes, en produir-se una allau humana en els accessos a aquesta festa. El fiscal i diverses famílies de les víctimes mortals del festival musical Love Parade, celebrat a la ciutat alemanya de Duisburg el 24 de juliol del 2010, havien recorregut l'arxiu del cas al maig del 2016.

En el festival de música electrònica van morir 21 joves, 650 més van quedar ferits i el tribunal alemany de Duisburg va tancar el cas, però el fiscal i diverses famílies van recórrer, entre elles la de l'advocat i exregidor de l'Ajuntament de Tarragona Paco Zapater, pare d'una de les víctimes.

Clara Zapater, de Tarragona, i Marta Acosta, de Cambrils, van ser les dues úniques víctimes catalanes en aquesta tragèdia, i les seves famílies ja van anunciar que recorrerien i van advertir que portarien el cas fins a l'última instància. A més, van recollir més de 63.000 firmes perquè no es tanqués el cas des de la plataforma virtual Change.org.

Per als sis treballadors municipals i un dels membres de l'organització del festival, el judici conclou sense pena ni fiança. Els altres tres acusats, també membres de l'empresa organitzadora Lovapent, van rebutjar en el seu cas la suspensió del procés a canvi del pagament d'una fiança de 10.000 euros, respectivament. «El meu client no renuncia al seu dret a ser absolt», cita el diari Bild a l'advocada d'un dels acusats.