La lluna plena més espectacular de 2019 podrà observar-se en la nit d'aquest dimarts des de qualsevol punt del planeta i durant tota la nit. El satèl·lit es podrà veure més gran i més brillant del normal, ja que estarà al punt més proper a la Terra. En aquesta ocasió, se situarà a 357.000 quilòmetres i el seu punt àlgid es donarà a les 17:00, si bé el millor moment per a veure serà un cop s'hagi fet fosc.

La d'aquesta nit -la més propera i de major mida- serà la segona 'superlluna' de l'any, un fet que només es donarà una vegada més al llarg de 2019, concretament el 21 de març. A més, no se'n podrà veure una de tan brillant fins d'aquí a set anys.

De vegades no és fàcil adonar-se'n, però realment la lluna adquireix en aquestes circumstàncies un aspecte de fins a un 14% superior a l'habitual, a més de ser un 30% més brillant, en estar il·luminada pel sol.

Encara que la coneixem com a 'superlluna', el nom oficial quan es dóna el punt de major acostament de la lluna amb la Terra, és conegut com perigeu. Malgrat moltes teories que apunten que afecta fenòmens meteorològics, l'única comprovat és que repercuteix en major mesura a les marees.