06 de març de 2019
06.03.2019
Diari de Girona

Joan Roca defensa el valor de la ciència en la cuina «per seguir somiant»

06.03.2019 | 00:23
Joan Roca defensa el valor de la ciència en la cuina «per seguir somiant»

El xef Joan Roca va afirmar ahir que «la investigació culinària és imprescindible per seguir somiant», en la primera jornada del Science & Cooking World Congress Barcelona 2019, que va començar dilluns a la Universitat de Barcelona. El cuiner d'El Celler de Can Roca va explicar quin paper juga la ciència en la recerca culinària del restaurant que regenta amb els seus dos germans i va revelar que hi han creat un espai per «dialogar amb la ciència i experimentar, un lloc on poder pensar i sobretot escoltar».

Aquest espai d'El Celler de Can Roca, denominat La Masia, «és un recinte de coneixement, un lloc on poder trencar límits i normes establertes de la cuina. Un lloc, en definitiva, on poder seguir innovant. Si no fóssim inconformistes, no podríem seguir innovant», va dir.

A banda de Joan Roca, el Science & Cooking World Congress, que vol usar la cuina per divulgar la ciència i per divulgar la gastronomia, també va comptar ahir amb la presència i participació d'altres noms il·lustres dels fogons més innovadors com Ferran Adrià, Nandu Jabany, Carles Tejedor, Paco Pérez o Enric Rovira.

Ferran Adrià, precursor de la cuina científica, va explicar que el Science & Cooking World Congress «ha de ser el principi d'alguna cosa important en el diàleg permanent que existeix entre cuina i ciència».

També hi va intervenir l'escriptor Harold McGee, autor d'un llibre de referència sobre la matèria que s'utilitza com a llibre de text a Harvard, On food and cooking. McGee va pronunciar una conferència en la qual va detallar l'impacte del seu llibre en el món universitari i entre els xefs més importants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit