En aquest primer diumenge del temps quaresmal la litúrgia de l'Església ens proposa contemplar Jesucrist temptat al desert pel maligne. Coneixem les tres temptacions, explicitades per l'evangelista sant Lluc: la temptació de cercar només el pa material, la temptació del poder i de la fama, i la temptació de servir-se de Déu per aconseguir els nostres objectius. Cal reconèixer que totes tres es resumeixen en la temptació d'abandonar la proposta de Déu i adherir-se a d'altres que aparentment satisfan els desigs i porten més felicitat. En els evangelis trobem d'altres moments en els quals Jesús experimentà la temptació en la seva vida. Dos d'aquests moments com a mostra: quan Pere, després de l'anunci del rebuig i la mort que ha de sofrir, manifesta el seu desacord amb aquest camí; i sobretot quan Jesús crucificat sent les exigències d'alguns que contemplaven el seu suplici i li diuen que, si és el Messies, baixi de la creu. Jesús va ser temptat, però vencé la temptació. La seva resurrecció és la manifestació definitiva del seu triomf per la fidelitat a la seva missió.

I nosaltres? També som temptats molt sovint, i de moltes maneres. Som temptats a abandonar la vida cristiana o d'afeblir-la per escollir d'altres maneres de ser i de viure. Per això, seguint la pauta de les tres temptacions evangèliques, intento la seva actualització a la nostra vida.

- La temptació de prioritzar i viure només pels béns materials, del pa fàcil. Es concreta si es posa tot el cor i el desig en la idea que els béns materials solucionaran els nostres problemes i necessitats més profundes, prescindint de Déu i del que ens ofereix en la nostra vida. Però alerta: no ens pensem que amb el pa material ja en tenim prou per viure.

També hi ha la temptació de fer «miracles» en profit propi i esperar que Déu resolgui els problemes que nosaltres hem de resoldre: som nosaltres qui ens hem de guanyar el pa i repartir-lo a tothom i, si cal, lluitar perquè això sigui possible. No esperem que Déu resolgui amb una intervenció espectacular els nostres problemes humans.

[...] (extret del Full Parroquial).