Els deu bisbats de Catalunya, a través de Catalonia Sacra, impulsen per vuitè any una programació que, de març a octubre, visualitzarà i difondrà la diversitat i la riquesa del patrimoni d'arrel religiosa. L'objectiu serà posar en relleu la importància i la diversitat d'obres cabdals de l'art català que hi ha arreu de l'àmbit dels deu bisbats, amb conferència i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, ja sigui perquè no s'ofereixen regularment o perquè els seus ponents són especialment rellevants.

Pel que fa a la diòcesi de Girona, la primera activitat tindrà lloc el proper dissabte, 23 de març, a les 12 del migdia, amb una conferència sobre els manuscrits de Sant Feliu de Girona. A continuació, el dissabte 6 d'abril hi haurà una visita guiada al monestir de Sant Salvador de Breda. Finalment, el dissabte 1 de juny s'oferirà una altra visita guiada, en aquest cas al Palau Episcopal de Girona.

En aquesta edició, i com a novetat, Catalonia Sacra aprofitarà períodes com la Setmana Santa o l'estiu per proposar, a través del seu web, activitats que els visitants poden fer per lliure. Així, durant la propera Setmana Santa se suggeriran actes o béns artístics relacionats amb la figura de Crist, i a l'estiu es proposarà un itinerari en etapes que recorrerà algunes de les esglésies més destacades dels Pirineus.