21 de març de 2019
21.03.2019
Diari de Girona

Homar dirigeix la Companyia Nacional de Teatre Clàssic

«Vull que la Companyia Nacional de Teatre Clàssic guanyi la Copa d'Europa», diu l'actor i director català

21.03.2019 | 01:04
Homar dirigeix la Companyia Nacional de Teatre Clàssic

A partir del pròxim 1 de setembre, el dramaturg i actor barceloní Lluís Homar es posarà al capdavant de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic amb l'objectiu que «guanyi la Copa d'Europa» i es posi a l'altura de les companyies de teatre clàssic d'Anglaterra o França.

Així ho va afirmar Homar ahir en la roda de premsa celebrada al Teatro de la Comedia al costat de la salmantina Helena Pimenta i la directora general de l'Institut de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem), Amaya de Miguel. Un acte en què ha reconegut que no ha interpretat ni dirigit «mai» un text del segle d'Or espanyol.

Homar, el setè director de la CNTC des de la seva fundació per Adolfo Marsillach fa 32 anys, arriba a aquesta direcció amb la idea de «sumar» a la feina ja feta per Pimenta els últims vuit anys amb objectius a més com el que els actors i actrius de la companyia «facin un pas endavant».

«Soc actor i a mi m'agradaria, i sento que potser aquest sigui el moment de demanar-li això. Els anglesos i francesos ens porten avantatge. L'actor ha d'entendre quin és el seu rol», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit