23 de març de 2019
23.03.2019
Diari de Girona

Diverses entitats catòliques insten a acollir i desestigmatitzar els menors no acompanyats

23.03.2019 | 01:33
Diverses entitats catòliques insten a acollir i desestigmatitzar els menors no acompanyats

La Plataforma d'Entitats Cristianes amb la Immigració ha demanat acabar amb l'estigma social dels menors estrangers no acompanyats (MENA), ha condemnat els atacs que han patit a Castelldefels i Canet de Mar i ha reclamat que es destinin més recursos i coordinació per a la seva acollida i integració.

En un manifest, la Plataforma, de la qual formen part entitats com Mans Unides, Acció Catòlica Obrera o Càritas, expressa la seva «preocupació per la situació en la qual es troben els nens i joves emigrats sols» i recorda que es tracta de «menors, estrangers i indefensos, que han estat obligats a viure lluny de la seva terra natal i separats de l'afecte de les seves famílies».

Les entitats catòliques, entre elles també les pastorals obrera i social de l'Arquebisbat de Barcelona, valoren positivament «l'estratègia catalana per a l'acollida i la inclusió dels nens i joves emigrats sols» presentada al gener per la Generalitat. Tot i això, indiquen que «malgrat el gran increment de nens i joves nouvinguts, no estem vivint un fenomen migratori de grans volums en termes generals», per la qual cosa demanen lluitar contra la percepció «d'invasió migratòria que alguns partits polítics i mitjans de comunicació estan transmetent».

Sobre els atacs perpetrats contra equipaments que acollien MENAs a Castelldefels i Canet de Mar, la Plataforma els veu «actes greus i intolerables d'agressivitat, de caràcter xenòfob» que «posen de manifest la importància de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació personal i trajectòria vital d'aquests joves».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook