La Plataforma d'Entitats Cristianes amb la Immigració ha demanat acabar amb l'estigma social dels menors estrangers no acompanyats (MENA), ha condemnat els atacs que han patit a Castelldefels i Canet de Mar i ha reclamat que es destinin més recursos i coordinació per a la seva acollida i integració.

En un manifest, la Plataforma, de la qual formen part entitats com Mans Unides, Acció Catòlica Obrera o Càritas, expressa la seva «preocupació per la situació en la qual es troben els nens i joves emigrats sols» i recorda que es tracta de «menors, estrangers i indefensos, que han estat obligats a viure lluny de la seva terra natal i separats de l'afecte de les seves famílies».

Les entitats catòliques, entre elles també les pastorals obrera i social de l'Arquebisbat de Barcelona, valoren positivament «l'estratègia catalana per a l'acollida i la inclusió dels nens i joves emigrats sols» presentada al gener per la Generalitat. Tot i això, indiquen que «malgrat el gran increment de nens i joves nouvinguts, no estem vivint un fenomen migratori de grans volums en termes generals», per la qual cosa demanen lluitar contra la percepció «d'invasió migratòria que alguns partits polítics i mitjans de comunicació estan transmetent».

Sobre els atacs perpetrats contra equipaments que acollien MENAs a Castelldefels i Canet de Mar, la Plataforma els veu «actes greus i intolerables d'agressivitat, de caràcter xenòfob» que «posen de manifest la importància de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació personal i trajectòria vital d'aquests joves».