03 de abril de 2019
03.04.2019
Diari de Girona

El Doctor Music Festival confirma el seu trasllat al circuit de Montmeló

El certamen, que passa de quatre a tres jornades, oferirà entrada gratuïta a tots els empadronats del Pallars Sobirà per compensar la seva marxa

03.04.2019 | 00:59
El circuit de Montmeló acollirà el festival de música.

De l'alta muntanya a l'asfalt. El Doctor Music Festival va confirmar ahir el seu trasllat al circuit de Montmeló com a alternativa als prats d'Escalarre, on no té garantida l'autorització de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre després de dos informes contraris de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel risc d'inundabilitat.

Neo Sala, director del festival, va posar punt i final a les especulacions de l'última setmana sobre el destí del festival confirmant la renúncia a l'històric emplaçament de les tres primeres edicions del certamen, i va anunciar que passa de quatre a tres jornades i una reducció dels preus de les entrades i els abonaments. Sala va criticar una interpretació «exagerada» de la normativa sobre riscos, i va anunciar que tots els habitants del Pallars Sobirà podran accedir gratuïtament al festival musical.

El Doctor Music Festival se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló). Amb el canvi d'emplaçament, doncs, el festival també es redueix un dia. La que havia de ser la primera jornada («de benvinguda») de l'11 de juliol es cancel·la, i l'actuació de The Smashing Pumpkings passa a diumenge 14, va explicar Sala.

El nou emplaçament ofereix tants metres quadrats com el festival havia previst a Escalarre (600.000 metres quadrats), i suposa una reducció de costos que el certamen ha traduït en una reducció del preu de l'abonament de dos dies (120 euros), i posant a la venda les entrades de dia a 62 euros. Així mateix, retornarà la diferència de preu a aquells que ja haguessin adquirit abonaments, i la totalitat de l'import als qui decideixin no assistir-hi pel canvi d'emplaçament.

El màxim responsable del festival va explicar que a quatre mesos de la seva celebració «resultava impossible reduir-lo i ajustar-lo a les limitacions» que suggeria l'ACA, i per això han optat per Montmeló. Neo Sala va rebutjar fer autocrítica, va afirmar que «res feia pensar que hagi passat el que ha passat» i també que si la normativa s'apliqués per igual a tot Catalunya «esdeveniments com l'Aplec del Cargol no es podrien fer». El director es va declarar ecologista, però va carregar contra entitats ecologistes del territori com IPCENA i va lamentar que des de les institucions se'n sigui excessivament obedient.

D'altra banda, Sala va dir que el festival, i ell personalment, tenen «el cor» a la Vall d'Àneu, i que no desisteixen de celebrar-hi algun esdeveniment més endavant. Des del festival van agrair les «mostres de suport» rebudes des del territori. Per això, el festival ha decidit convidar tots els habitants del Pallars Sobirà perquè hi assisteixin. «La gent estava molt il·lusionada per tenir-lo allà, i és el mínim que podem fer donades les circumstàncies, que ens han impedit celebrar-lo allà dalt».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook