03 de abril de 2019
03.04.2019
Diari de Girona

Un tractament contra les plaquetes evita l'evolució del fetge gras a càncer

03.04.2019 | 00:59
Un tractament contra les plaquetes evita l'evolució del fetge gras a càncer

Una investigació amb animals ha demostrat que un tractament que inhibeixi l'acció de les plaquetes podria evitar la progressió del fetge gras, una malaltia, cap a cirrosi o càncer. Fins ara, es considerava que la inflamació del fetge era el procés clau per a la progressió de la malaltia. En canvi, amb aquesta investigació, es demostra el pes de l'acumulació i l'activació de les plaquetes. Els investigadors han descobert que els animals tractats amb agents antiplaquetars no evolucionen ni amb cirrosi ni amb càncer.

Segons el doctor Josep Maria Llovet, cap del grup de recerca translacional en oncologia hepàtica de l'IDIBAPS, és un «canvi de paradigma» que obre la porta a una «teràpia primària preventiva» per als pacients malalts.

L'estudi conclou que la cèl·lula principal en el procés d'inflamació que provoca el fetge gras no alcohòlic, una malaltia que pateix una quarta part de la població occidental, és la plaqueta que s'acumula i activa el sistema immunitari i inflamatori, podent derivar, en un terç dels casos, en cirrosi o càncer de fetge. Segons Llovet, l'estudi fet amb animals ha comprovat que un tractament per inhibir l'acció d'aquestes plaquetes, i per tant, evitar-ne l'acumulació i l'activació, frena la progressió de la malaltia, així que és eficaç en la prevenció de l'esteatohepatitis i del càncer de fetge.

Llovet ha explicat que els següents passos són convertir en assajos clínics amb pacients aquests resultats, per veure si es pot prevenir l'aparició d'aquestes dues malalties.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook