El cantautor argentí Alberto Cortez va morir ahir en un hospital de Madrid als 79 anys. El músic va ser ingressat d'urgència a l'Hospital Universitari HM Puerta del Sur el passat 27 de març, per la qual cosa els seus productors es van veure obligats a cancel·lar els concerts programats per Llatinoamèrica.

Músic, actor i poeta, va ser l'autor de cançons molt clàssiques com Castillos en el aire, En un rincón del alma, o Cuando un amigo se va. Aquesta última la va versionar en diverses ocasions amb el seu gran amic Facundo Cabral. En els seus concerts intentaven entrellaçar una mica d'humor al xou. Així mateix, va col·laborar amb Joan Manuel Serrat, amb qui va musicalitzar el poema Nanas de la cebolla, de Miguel Hernández i Retrato i Las moscas d'Antonio Machado. El cantant mai no es va voler retirar i va deixar clar que cantaria «mentre tingués sang a les venes».

La SGAE va publicar un comunicat en el qual lamenta la mort del cantant: «Ens unim al dolor de la seva família, amics i persones properes en aquests difícils moments. Després de la seva mort, ens queden les cançons d'un autor que ha dedicat tota la seva vida a la creació».