El músic Jordi Savall inaugurarà el dia 2 d'agost la 39a edició del Festival de Torroella de Montgrí amb Les rutes de l'esclavitud, una memòria musical sobre més de quatre segles d'esclavisme, al costat de la Capella Reial de Catalunya, Hèsperion XXI i la Tembembe Ensamble Continuo.

Aquesta serà una de les actuacions destacades d'un festival que s'organitzarà a la població torroellenca fins al 22 d'agost, amb 14 concerts en total, des de la dansa de Mal Pelo centrada en Bach, a l'audició del veterà Joaquín Achúcarro, qui als seus 87 anys repetirà a Torroella, en aquesta ocasió amb un recital al piano amb peces de Mozart, Beethoven, Mompou i Manuel de Falla.

La directora del festival, Montse Faura, va explicar ahir en roda de premsa que l'espectacle de Savall és una coestrena amb el Festival Grec, amb la participació de 27 músics i un recitador, procedents d'Europa, l'Àfrica i Amèrica. L'endemà d'aquest concert, pujarà a l'escenari de l'Auditori Espai Ter María Muñoz, Mal Pelo, amb Bach, on s'aproxima a la seva obra Clavecí ben temperat.

Bach, un dels compositors de capçalera de l'esdeveniment, serà present el dia de Mal Pelo i també en un concert dedicat a les seves cantates, sacres i profanes, que interpretarà l'Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, sota la direcció del mestre Ton Koopman.

En l'apartat de música antiga, l'aposta de la cita musical de Torroella serà la recuperació del repertori d'Antoni Soler, el més internacional dels compositors espanyols del segle XVIII, de qui La Gran Chapelle oferirà Vigília comuns, Magnificat en segon to i Benedicamus Domino, en un concert en memòria d'Ernest Lluch.