La Nit de Poetes de Girona, que se celebrarà el 20 de setembre al Pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat, retrà homenatge a la poetessa Agustina Reixach (1910-2099), «aquella que fins a la seva mort fou considerada per molts la degana de les lletres gironines», en paraules del poeta Lluís Lucero.

L'actor i director teatral Martí Peraferrer compta amb la col·laboració de Lucero per a la tria de textos d'Agustina Reixach.

Organitzada per l'associació Amics de la Unesco, la Nit de Poetes començarà amb els guanyadors dels Jocs Florals Escolars de l'Ajuntament de Girona de secundària postobligatòria. Enguany, els joves poetes són: Clàudia Soriano Serbosa (Flor Natural), de l'Escola Les Alzines; Jofre Poch Soler (Englantina), de l'INS Montilivi, i Marta Vega (Viola), de l'Escola Vedruna. A continuació, intervindran els Poetes d'avui: Marta Pérez Sierra (Barcelona, 1957), Roger Vilà Padró (Sentmenat, 1968), Ester Xargay (St. Feliu de Guíxols, 1960) i Marc Rovira (Barcelona, 1989), guanyador del Premi Miquel de Palol 2018.

La Poeta de sempre serà Sophia de Mello Breyner Andresen (Porto, 1919 - Lisboa, 2014), amb motiu el centenari del seu naixement.

La segona part de la vetllada estarà dedicada a l'esmentada Agustina Reixach, que després de la guerra es va dedicar a la fabricació artesana de barrets femenins, però això no li va impedir publicar poemaris com Els meus camins (1985) i El joc de la melodia (1987), plens de records, paisatges viscuts i reflexions morals.