Acabar amb la por del càlcul matemàtic i gaudir amb ell, millorant la capacitat lògica, la memòria i l'agilitat mental és l'objectiu del llibre Multiplica como nadie (Vergara), del professor i expert en l'ancestral mètode vèdic Nacho Ruiz. El llibre és el primer editat en castellà que s'aproxima al món de les matemàtiques a partir del sistema de pensament vèdic, que és originari de l'Índia, on a finals de la dècada dels 50 es va redescobrir i a final de la dècada dels 70 va arribar a Europa, principalment als països anglosaxons.

L'autor del llibre, saragossà d'origen, és llicenciat en Empresarials i porta aproximadament una dècada impartint classes de reforç de matemàtiques a Barberà del Vallès. Nacho Ruiz, màxim difusor del moviment de les matemàtiques vèdiques a Espanya, ha explicat que es va interessar per aquest sistema en detectar la «gran preocupació de molts pares i professors quan els nens comencen a témer les matemàtiques, un fenomen que comença coincidint amb la memorització de les taules de multiplicar».

El mètode vèdic és també un sistema de matemàtiques mentals, a través del qual els estudiants «progressen més ràpid en termes d'agilitat mental» i que davant la «rigidesa» del coneixement matemàtic tradicional «ofereix una nova manera d'entendre el món matemàtic, molt més flexible».