El Bisbat de Vic presentarà demà a Ripoll el seu Sínode Diocesà, que el bisbe Romà Casanova ha convocat «davant d'un moment de grans transformacions socials que afecten de ple l'Església». L'acte de presentació començarà a les deu del matí al Teatre Comtal de Ripoll, on es projectarà un vídeo explicatiu i hi haurà diverses intervencions. Tot seguit, a dos quarts de dotze del migdia, el bisbe Casanova presidirà una missa al monestir de Santa Maria de Ripoll com a moment central de la presentació. Per acabar, al mateix monestir, se celebrarà l'última part de l'acte d'explicació pública del Sínode, amb més intervencions i un piscolabis per a tots els assistents.

El Sínode del Bisbat de Vic constarà de quatre fases principals, que se succeiran al llarg de tres anys: primer hi haurà una fase participativa de grups sinodals; a continuació, la fase participativa de l'Assemblea Sinodal; posteriorment hi haurà la fase de declaracions i decrets i finalment se'n farà la recepció.

Es preveu que el Sínode acabi el mes de setembre de l'any 2022. Des del passat 1 d'octubre ja s'han començat a constituir els primers grups sinodals, que elaboraran les seves propostes. Amb les aportacions de cada grup, la Comissió elaborarà un document de treball conjunt, que serà avaluat per l'Assemblea Sinodal.