26 de octubre de 2019
26.10.2019
Diari de Girona

El Bisbat de Vic presentarà demà a Ripoll el seu Sínode Diocesà

L'acte començarà al teatre, continuarà amb una missa del bisbe Casanova i acabarà amb un piscolabis

26.10.2019 | 00:38
El monestir de Santa Maria de Ripoll.

El Bisbat de Vic presentarà demà a Ripoll el seu Sínode Diocesà, que el bisbe Romà Casanova ha convocat «davant d'un moment de grans transformacions socials que afecten de ple l'Església». L'acte de presentació començarà a les deu del matí al Teatre Comtal de Ripoll, on es projectarà un vídeo explicatiu i hi haurà diverses intervencions. Tot seguit, a dos quarts de dotze del migdia, el bisbe Casanova presidirà una missa al monestir de Santa Maria de Ripoll com a moment central de la presentació. Per acabar, al mateix monestir, se celebrarà l'última part de l'acte d'explicació pública del Sínode, amb més intervencions i un piscolabis per a tots els assistents.

El Sínode del Bisbat de Vic constarà de quatre fases principals, que se succeiran al llarg de tres anys: primer hi haurà una fase participativa de grups sinodals; a continuació, la fase participativa de l'Assemblea Sinodal; posteriorment hi haurà la fase de declaracions i decrets i finalment se'n farà la recepció.

Es preveu que el Sínode acabi el mes de setembre de l'any 2022. Des del passat 1 d'octubre ja s'han començat a constituir els primers grups sinodals, que elaboraran les seves propostes. Amb les aportacions de cada grup, la Comissió elaborarà un document de treball conjunt, que serà avaluat per l'Assemblea Sinodal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook