La Biennal d'Art de Girona, que demà inaugura l'exposició de la desena edició a la Casa de Cultura, aprofita per mirar enrere amb una mostra retrospectiva de les obres guardonades en les convocatòries anteriors. Així, a més d'exposar l'obra guanyadora d'enguany, In Limbus Melita, de l'artista Ro Caminal, juntament amb les deu peces seleccionades de la convocatòria del 2019, també recupera els primers premis d'edicions anteriors, que abracen tres dècades.

S'hi podran recuperar obres com 16 bales per a l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona, de Manel Bayo (2013); Valor#1: La inculcación / Valor#1: Desvanecer, de Núria Güell (2008) o els tres primers guanyadors: Gabriel (1989), Begoña Egurbide (1991) i Pedro Saralegui (1993).

Pel que fa a l'exposició d'aquest any, com ja es va anunciar a l'estiu, la peça premiada, de Ro Caminal, és una instal·lació multimèdia sobre la realitat que pateixen els migrants a Malta, amb un vídeo que es projecta en una pantalla subjectada en una bastida.

La resta de peces exposades d'aquest any són Segon intent, d'Albert Gironès; La integridad del discurso, de Marla Jacarilla; Falsa línea del horizonte, de Llorenç Ugas; Entre la resistència i la veracitat, de Jordi Mitjà; Fer veure, d'Irene Visa; Spanish Chronovisor, de Simon Contra; Altres principis de traçabilitat, d'Azahara Cerezo; La pletera 13.05.2015 (tríptic), de Jordi Morell; Acords visuals, de Xavi Bové, i Pedregós, d'Isabel Banal.

En aquesta edició també s'ha creat un premi per a un projecte de realització artística que s'executarà per presentar-se a la convocatòria següent i que ha guanyat l'artista de Vidreres Levi Orta.