La Setmana dels Rahola es fixarà en la crònica negra, en la crisi climàtica vista des dels mitjans o com s'informen els més joves en una edició en que la cita vol reivindicar la importància de l'humor gràfic homenatjant Jordi Soler, Sísif. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes, comptarà enguany amb ponents com l'exdirector d' El Mundo, David Jiménez; el comunicador Toni Soler o els humoristes gràfics Miquel Ferreres i Jaume Capdevila, Kap.

La primera activitat serà aquest dissabte al migdia a la Casa de Cultura de Girona, amb L'humor necesari, una conversa entre Toni Soler i la periodista Clara Sánchez Castro. Continuarà el dia 12 a la biblioteca Carles Rahola, amb la taula rodona A l'escena del crim, els secrets més ben guardats de la crònica negra i el 13 celebrarà de nou a Vilablareix el Dia Mundial de la Ràdio.

L'ambientòleg Martí Boada i l'exresponsable dels aiguamolls de l'Empordà Jordi Sargatal compartiran una xerrada el 17 de febrer i l'endemà serà el torn dels humoristes gràfics Kap, Jap i Fereres, una cita que servirà per homenatjar Jordi Soler, Sísif.

Dimecres 19 hi ha prevista la taula rodona a la Facultat de Lletres de la UdG centrada en les tendències comunicatives entre els joves i el 20, la setmana es tancarà amb l'entrega dels desens premis Carles Rahola de Comunicació Local a l'Auditori de Girona.

Per qüestions d'agenda, la conversa de David Jiménez i el director de Ser Catalunya, Jaume Serra, serà el 18 de març.