L'escriptor i periodista David Gistau ha mort a Madrid als 49 anys d'edat "després de dos mesos lluitant molt contra la mort", segons ha informat aquest el diari El Mundo, de què era columnista.

Gistau no ha pogut superar una lesió cerebral que va patir el passat mes de novembre.

David Gistau, que estava casat i tenia quatre fills, es va iniciar en el periodisme en una publicació de viatges i després es va incorporar al diari La Razón en què s'ocupava de la columna de la contraportada, segons explica El Mundo en una nota.

Gistau, que també va treballar en l'ABC, va ser així mateix corresponsal de guerra a l'Afganistan i autor d'un bon nombre de columnes, reportatges, entrevistes i textos periodístics.

Va conrear també la novel·la, món en què va debutar amb 'Ruido de fondo' el 2008, a la qual va seguir 'Golpes bajos' i l'any passat va publicar una sèrie de relats sota el títol 'Gente que fue'.

Personalitats del periodisme i també de la política han lamentat la mort de Gistau en les xarxes socials, entre ells el mateix president de Govern, Pedro Sánchez, qui ha destacat que era "un periodista i columnista de gran talent, mordaç i intel·ligent".