El Museu Manège de Moscou va acollir divendres una festa de disfresses en homenatge a Dalí, coincidint amb la retrospectiva dedicada a l'artista empordanès. Milers de persones van accedir a l'equipament de la capital russa disfressats amb vestits i accessoris inspirats en la imatge del geni del surrealisme o de la seva companya Gala, per poder gaudir d'una forma diferent de les més de 180 peces que s'hi exhibeixen fins al pròxim 25 de març.

La majoria dels assistents es van acostar a la mostra amb l'emblemàtic bigoti de Dalí. No obstant això, alguns van optar per anar més enllà, inspirant-se en alguna de les obres del geni del surrealisme, o bé portant banyes de rinoceront o sabates al cap, dos objectes que Dalí es posava a vegades. Una parella d'enamorats, oportunament caracteritzada com a Salvador Dalí i Gala, va centrar l'atenció dels assistents, molts dels quals no van dubtar a demanar-los una fotografia al costat d'un dels matrimonis més famosos del segle XX.

L'exposició Dalí, art màgic, inclou 188 obres de l'artista, entre les quals pintures, dibuixos, aquarel·les i gravats. Algunes d'aquestes peces provenen de col·leccions provades europees, entre les quals n'hi ha de russes. L'exposició permet als visitants resseguir la trajectòria creativa del geni empordanès però també aprofundir en cadascuna de les seves etapes creatives. Per això, s'hi podran veure des dels paisatges impressionistes de la seva joventut fins a llenços de finals dels vuitanta i el vessant surrealista.