El productor televisiu i membre del grup La Trinca Josep Maria Mainat declararà el proper diumenge com a testimoni davant del jutge de Barcelona que investiga per intent d'assassinat la seva dona, Angela Dobrowolski, qui també serà interrogada, per segona vegada, en qualitat d'investigada.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, el jutge ha citat Mainat a les 10:00 hores del pròxim 25 d'octubre per interrogar-lo pel que va passar la matinada del 22 al 23 de juny, quan va haver de ser ingressat per un coma hipoglucèmic que va acusar la seva esposa d'haver provocat injectant una sobredosi d'insulina mentre dormia.

Després que declari Mainat, qui per la seva condició de testimoni haurà de respondre a totes les parts, ho farà qui encara és la seva dona, Angela Dobrowolski, a qui el titular del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona investiga des de fa mesos per l'intent d'assassinat del productor televisiu.

Dobrowolski, de 37 anys i que estudia últim curs de Medicina, ja va declarar davant del jutge després de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra acusada d'intentar matar Mainat, en un compareixença en què va mantenir que s'havia limitat a injectar al seu espòs un compost vigoritzant, perquè ell l'hi va demanar per al tractament antiedat que segueix des de fa anys.

Després de la seva declaració com a investigada -en la qual encara no estava personat Mainat, com a acusació particular-, la Fiscalia va demanar l'ingrés a la presó preventiva d'Angela Dobrowolski, però el jutge va acordar deixar-la en llibertat provisional, amb l'obligació de comparèixer periòdicament al jutjat.

Amb les dues declaracions, el jutge tractarà de reconstruir el que va passar la nit en què Mainat, diabètic i de 72 anys, va patir una accentuada baixada de sucre que li va provocar un coma hipoglucèmic, quan ja s'havia ficat al llit després de passar una vetllada amb la seva dona i els seus dos fills petits.

Va ser la mateixa Dobrowolski qui va trucar a l'ambulància per alertar de l'estat del seu marit, qui, quan ja estava estès a la llitera esperant el seu trasllat a l'hospital, va trucar a la mainadera dels seus fills per revelar-li: "Ha estat ella, ha volgut matar-me".

Va ser Pol Mainat, fill del productor i de l'actriu desapareguda Rosa Maria Sardà, qui va presentar la denúncia que va donar peu a la detenció de Dobrowolski, qui el 21 de setembre passat va tornar a ser arrestada acusada de cobrar dos xecs d'un talonari en blanc sostret al seu marit -de 2.900 i 1.200 euros-, falsificant la signatura d'aquest.

A més d'aquestes dues declaracions, el jutge té previst interrogar en les pròximes setmanes el personal de l'ambulància que va atendre Mainat després de patir el coma, han afegit les mateixes fonts.

A més d'aquesta investigació per intent d'assassinat, el productor televisiu i la seva dona tenen altres causes obertes en jutjats de violència contra la dona, arran de les denúncies creuades que tots dos es van interposar, acusant-se mútuament d'agressió.

Aquestes suposades agressions han estat esgrimides per les dues parts en el tempestuós procés de divorci que mantenen Mainat i la seva dona, en el qual està en joc la custòdia dels seus dos fills, de 8 i 5 anys, i un suculent patrimoni.