L'expresident dels Estats Units Barack Obama (2009-2017) ha descartat acceptar un hipotètic lloc en el futur Govern que formi el que va ser el seu vicepresident, Joe Biden, després de guanyar les eleccions del passat 3 de novembre i ha fet broma: "Michelle em deixaria", en una entrevista amb la cadena CBS emesa aquest diumenge.

Biden "no necessita el meu consell, i l'ajudaré de la manera que jo pugui. Ara, no planejo treballar de sobte en el personal de la Casa Blanca o una cosa així", ha dit Obama, davant el que l'entrevistadora de la CBS ha preguntat: "Cap lloc en el Govern per a vostè?". I l'exmandatari ha contestat: "Hi ha coses que no faria perquè Michelle (la seva esposa) em deixaria. Sí, diria 'Què? Faràs què?", ha fet broma.

L'entrevista, que és la primera d'Obama que s'emet des que el 7 de novembre les projeccions dels mitjans de comunicació donessin com a guanyador en els comicis presidencials a Biden enfront de l'ara mandatari, Donald Trump, que encara no ha acceptat la seva derrota, va ser gravada el dimecres passat. Obama es troba de promoció del primer volum de les memòries sobre la seva Presidència "A Promised Land", que sortirà a la venda el dimarts.