Missatge clar i contundent del difunt Antonio Martínez Barreiro per a qui el vulgui entendre. L'esquela, que es publica avui a 'Faro de Vigo', del mateix grup editorial de Diari de Girona, es desenvolupa segons els paràmetres habituals, amb la informació bàsica sobre la vetlla i l'enterrament. Fins que arriba una nota al final, una oració que tanca una història que només els protagonistes coneixeran: "Germans i família que no s'han preocupat en tots aquests anys, que no es molestin a venir". L'home, de 92 anys, semblava ser conscient d'aquella famosa frase d'Alfredo Pérez Rubalcaba, que una vegada va apuntar al fet que "A Espanya s'enterra molt bé", en al·lusió a les lloes i atencions que es concedeixen després de la defunció (sigui literal o figurat), quan en vida el tracte no era d'aquest tenor. Si existeix el Mas Allà, segur que l'home estarà vigilant perquè es compleixi la seva última voluntat.

No és la primera vegada que en els últims temps s'han publicat esqueles amb missatges fora del comú en les pàgines del diari degà. A la fi de febrer, un viguhome de Vigo mort a Beade mostrava la seva particular manera de mostrar afecte:  "Se nunca te mandou a tomar polo cu e que non te quería" (si mai et va enviar a "prendre pel cul" és que no t'estimava). Aquest "pescador incansable" va barallar tota la seva vida "ben contra o cancro ben polos seus dereitos e os dos outros" (va lluitar contra el càncer bé pels seus drets o els dels altres) pot llegir-se en l'esquela. "Familia e amigos nunca poderemos agradecerlle todo o que nos ensinou", (família i amics mai podrem agrair-li tot el que ens va ensenyar).

El mes anterior va haver-hi qui va optar per convertir l'últim adeu en un acte de celebració. Va ser Alfonso Senra Vázquez, la curiosa esquela del qual els seus familiars i afins demanen que es begui (i molt) en el seu honor. I, a més, que ningú es preocupi pel compte. Està tot pagat. Abans o després -fan broma- el mort s'encarregarà de la factura. "Pregan unha borracheira que xa pasará él a pagala" (enxampin una borratxera que ja passarà ell a pagar-la), es recull en el text.