Les acusacions d’abús sexual contra el popular cantant nord-americà R. Kelly, de 52 anys, tornen a ser notícia després de l’emissió d’una sèrie documental que ha mogut les autoritats a reobrir la investigació. R. Kelly, famós als anys 90, va intentar sense èxit evitar l’emissió dels sis episodis de 'Surviving R. Kelly', que va emetre el canal 'Lifetime' entre el 3 i el 5 de gener i en què s’exposaven les acusacions contra R. Kelly per agressió sexual i psicològica realitzades per diferents dones, algunes menors d’edat quan presumptament van patir els danys. 

Al documental es parla de Joycelyn Savage, una noia de 23 anys que manté actualment una relació amb Kelly. L’advocat de la seva família afirma que està retinguda pel músic en contra de la seva voluntat, que li ha rentat el cervell i que està sotmesa a aïllament, tot i que Savage afirma que si està amb ell és per voluntat pròpia. Les autoritats han demanat públicament que les presumptes víctimes de R. Kelly parlin per poder facilitar les investigacions. "No hi ha res que puguem fer sense la cooperació de les víctimes i els testimonis", afegeixen.

Un passat tèrbol

L’artista natural de Chicago ha negat sempre les acusacions d’abusos sexuals i pederàstia. Kelly es va casar als 27 anys de manera il·legal amb la cantant Aaliyah, en aquell temps menor d’edat. El 2002 es va saber d’un vídeo en el qual suposadament apareixia tenint sexe amb una menor de 14 anys, però va ser absolt en un judici celebrat el 2008.

El 2017, el portal <strong>Buzzfeed</strong> el va acusar en un article d’estar al darrere d’una "secta abusiva" de caràcter sexual i de retenir mitja dotzena de noies d’entre 17 i 21 anys. Es va investigar el cas, però no se’l va declarar culpable, ja que les noies eren majors d’edat (a l’estat d’Illinois s’aconsegueix la majoria d’edat als 17) i les relacions eren consentides.

El juliol passat, el cantant va presentar un tema anomenat 'I admit' (‘Jo admeto’), en el qual, malgrat rebutjar les acusacions, reconeixia haver fet les coses malament. "Diuen que estic abusant d’aquestes dones. Quina merda absurda és aquesta. Els han rentat el coco, ¿de veritat? Els han segrestat, ¿de veritat? No poden menjar, ¿de veritat? Quina conversa, aquesta merda sona estúpida", diu la cançó. "Admeto haver follat amb totes les dones, tant grans com joves. ¿Però com poden dir-ne pedofília? Aquesta merda és una bogeria", confessa l’artista en la peça musical.

Lady Gaga recolza les víctimes

Per la seva banda, Lady Gaga ha anunciat que ha esborrat d’iTunes el tema 'What do what u wan que va gravar amb Kelly el 2013 i ha manifestat el seu recolzament a les dones animant-les a explicar el succeït. Gaga, que també va patir abusos sexuals als 19 anys, va justificar la col·laboració amb R. Kelly al seu dia, però va voler centrar-se en la situació actual dels que pateixen aquest tipus d’assetjament. "Estic amb aquestes dones al 1.000%, creu-te-les, sé que estan patint i que senten dolor, i sento fermament que les seves veus han de ser escoltades i preses seriosament", va dir abans d’anunciar que no tornarà a col·laborar amb R. Kelly i lamentar no haver parlat abans.