Ricardo Rodríguez ho té clar. Tot el que aquesta temporada s'està perdent a Montilivi (ja s'hi han deixat escapar 12 punts) s'ha d'anar a buscar a fora. Així ho va admetre divendres en la prèvia del partit d'avui i així, de moment, ho confirmen els números. El Girona és un dels millors visitants de la categoria i, de fet, contràriament al que ha sigut habitual en aquesta etapa a Segona, ha sumat més a fora (10) que a casa (9). Eibar, Lugo i Mirandés ja han tastat la recepta dels blanc-i-vermells quan juguen lluny de Montilivi. Aquesta tarda La Romareda es presenta com l'aparador ideal per buscar la quarta victòria d'aquest curs a domicili davant d'un rival molt tocat: de ser favorit a l'ascens, s'arrossega per la zona baixa amb tres punts menys que els gironins i el seu entrenador, Paco Herrero, serà destituït si avui no s'emporta els tres punts. Seria la millor manera d'oblidar la inesperada ensopegada del cap de setmana passat a l'estadi contra un Barça B que ahir va tornar a decebre.

Timor és la baixa més notable que presenta avui Ricardo Rodríguez. Qui el rellevarà no està del tot clar. Moisés Hurtado, tot i tenir l'alta, no va entrar a la convocatòria i al costat d'Eloi els principals candidats semblen Matamala i Pere Pons. Sí que va viatjar, en canvi, el lateral Iván López després de dos mesos lesionat. A priori començarà a la banqueta i Ricardo mantindrà Ramalho a l'onze. A dalt, Felipe serà l'home més avançat, amb Jandro de mitja punta i Juanlu, i Juncà o Jofre, per les bandes.

"A Saragossa hi ha una situació externa que no sabem com serà i pot condicionar el partit", admetia l'entrenador del Girona, que tem una sortida en tromba dels aragonesos. La manera de controlar-la seria, segons ell, marcar o crear un parell d'ocasions per refredar l'ímpetu local en els primers minuts de joc.

La igualtat, a la Lliga Adelante, continua sent màxima i després dels resultats dels tres partits d'ahir el Girona sap que guanyant s'acostarà molt a la zona de play-off però que amb la derrota es pot perdre coixí respecte al descens. De moment la bona notícia van ser les derrotes de l'Alabès, que seguirà en descens, i del Barça B, que es queda amb 16 punts i tampoc pot atrapar els gironins. Avui caldrà estar pendent de l'Hèrcules-Sabadell (Salamero se la juga) i del Tenerife-Jaén. Els canaris són el proper rival del Girona a Montilivi i després d'un mal inici de lliga s'han refet. Abans de tancar l'any als blanc-i-vermells els quedaran partits contra Castella, Recreativo i Mallorca.