El Girona pot fer-la grossa aquest vespre si és capaç de trencar tots els pronòstics que donen com a favorit el Getafe en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei. Qualsevol empat a més d'un gol o victòria visitant donaria l'accés al conjunt de Ricardo Rodríguez als vuitens de final, ronda a la qual el Girona mai ha arribat a participar. De fet, la tercera eliminatòria ha estat sempre el sostre històric de l'entitat blanc-i-vermella des de la seva primera participació la temporada 1934-35. Només en set ocasions el Girona ha superat dues rondes, arribant fins a la tercera, en la qual sempre ha quedat eliminat. Enguany, els gironins s'han desfet de Ponferradina (2-1) i Alabès (0-0 per penals) i avui tenen l'ocasió d'eliminar el Getafe i plantar-se als vuitens de final on els espera el Barça, si no hi ha una catàstrofe històrica aquesta nit al Camp Nou.

Abans d'aquesta temporada el Girona ja havia superat dues eliminatòries la 2004-05, quan es va desfer de l'Alacant i del Vila-real. L'Osasuna va ensorrar les il·lusions dels gironins en imposar-se 0-1 a Montilivi a la pròrroga. L'anterior vegada que el Girona havia arribat tan lluny a la competició del KO va ser la temporada 1992-93 quan després d'eliminar el Júpiter i l'Andorra va caure contra el Racing de Santander (2-2 a Montilivi i 3-1 a El Sardinero). La 1978-79 el València va ser el botxí dels gironins, que abans s'havien desfet de Sant Andreu i La Cava. Encara a la Copa del Rei, a la campanya 77-78, el Girona va eliminar Portmany i Alcoià fins que l'Hèrcules els va barrar el pas (8-0 a Alacant i triomf 2-1 a Montilivi). L'any anterior, en la primera edició de la Copa del Rei, els gironins van superar el Logronyès i el Llevant però van caure amb l'Elx (0-0 a Montilivi i 2-1 a terres alacantines).

Quan la competició es deia Copa del Generalísimo, el Girona va arribar un parell de cops a tercera ronda. Primer la temporada 1940-41 on després de desfer-se Badalona i Constancia va caure contra l'Espanyol. A la 1948-49, el Girona va deixar pel camí Sabadell i Mallorca, però va topar amb el Barça (9-0).