Gerard Gumbau i Albert Vivancos, dues de les perles del planter del Girona, van rebutjar fa mesos les propostes de renovació que els havia presentat el club. Al primer se'l vincula amb el Barça, amb qui ja podria haver formalitzat ja un acord per passar a formar part, la propera temporada, del filial. El segon també és seguit per clubs de Primera que el voldrien incorporar al B com ara el Vila-real i el Castella, o el mateix Barça. L'escenari, però, podria canviar perquè el Girona estaria en disposició de retenir-los. Ni Gumbau ni Vivancos tenen contracte per al curs que ve, però sí fitxa federativa perquè l'estiu passat, quan la van formalitzar, van firmar el tràmit per a més d'una temporada. Semblaria utòpic que els dos futbolistes poguessin canviar la decisió de buscar-se la vida fora del Girona; en canvi sí que pot agafar cos la possibilitat que el club obtingui algun rèdit si els jugadors no ho tenen tan fàcil per quedar lliures.

Els caçatalents del Barça, gràcies als bons informes redactats per Rubi, han quedat encisats aquest any per la cama esquerra de Gumbau i per la seva facilitat per incorporar-se a l'àrea rival des del mig del camp. Amb el filial, el jugador de Campllong ha disputat aquesta temporada 31 partits a Primera Catalana en els quals ha marcat 6 gols. No ha arribat a debutar, però, amb el primer equip a la Lliga Adelante, cosa que sí que ha fet Albert Vivancos, l'altre futbolista de la base que es troba en la mateixa situació. El migcentre, també de 19 anys, va tenir minuts al camp del Còrdova aquesta mateixa temporada, rellevant Richy a 9 minuts del final (2-0). Amb el filial hi ha disputat 23 partits.

Tant Gumbau com Vivancos van donar per tancada la temporada amb el Girona B aquest diumenge amb el triomf 1-0 contra el Canyelles.