Que el Girona visqui una temporada tranquil·la al cent per cent és una utopia. Impossible. Quan les coses rutllen a nivell esportiu, solen fallar més enllà del terreny de joc. A la inversa, també passa. I fins i tot a vegades les coses van mal dades a tot arreu. Aquest curs, en el que l'equip està ratllant l'excel·lència i en el que els resultats són favorables no pas com en l'any anterior, és l'àmbit economic el que trontolla. Però calma. Al menys aquest és el missatge que es transmet des del Consell. El de total tranquil·litat. Així ho fa saber Francesc Rebled. Vol que a l'entorn no s'encenguin les alarmes i això mateix és el que ha fet amb el vestidor, després d'explicar-los per què els jugadors no han cobrat l'última nòmina i mitja. La negativa de la plantilla a assistir al dinar del Nadal a l'estar molesta per una sèrie d'endarreriments en les seves nòmines, avançada ahir pel Diari de Girona, ha destapat la capsa dels trons. Tanmateix, l'escenari no és tan negatiu per un Rebled que admet que el club viu certes "dificultats econòmiques". Segons ell el moment actual és "delicat", però avisa, d'una banda, que la plantilla està "compromesa al cent per cent" i que ben aviat se solucionaran els problemes.

El fet de no rebre els ingressos suficients, trobar-se emmig d'un concurs de creditors (el club en sortirà el 19 de febrer, com estava inicialment previst) i arrossegar una "mala gestió" del passat (com en més d'una ocasió s'ha reconegut des de l'actual Consell) feia preveure que aquest any no seria fàcil, econòmicament parlant. "Érem conscients que això podia passar. Dins de la complexitat de tot plegat, la situació és força normal. Tenim un conveni acabat i un acord amb Hisenda. Arrosseguem el que arrosseguem, tot i que estic convençut que aquest exercici el tancarem sense dèficit", explica el president. "Així que calma, tranquil·litat i bons aliments", afegeix.

És cert que la plantilla no ho veu amb els mateixos bons ulls. Als jugadors i tècnics se'ls deu una nòmina i mitja, però des del club s'admet que "estem treballant" perquè aquest deute sigui cobert el més aviat possible. "Al mes de gener ens posarem al dia", diu Rebled, qui aprofitarà la propera Junta d'Accionistes de la setmana vinent per "explicar-ho tot al detall. No hi ha res a amagar". Els futbolistes, a través dels capitans, saben de la situació i del parer del Consell des de fa temps. El propi Rebled parla amb ells "sovint" i els ha transmès "tranquil·litat". "Les dificultats econòmiques hi són i els entenc. Si no els pago, és normal que es puguin sentir molestos. Però el vestidor està molt compromès. Agraeixen que un president els informi de tot i això no passa a tot arreu", explica. Des del club s'assegura que la situació està "controlada" i que s'està "treballant per arreglar-ho" ben aviat.

L'entrada dels ingressos pels drets televisius ha de ser una injecció clau per solventar aquesta problemàtica. Existeix un pla de previsions per solventar-ho, tot i que no només es deuen diners a la plantilla i als tècnics, sinó que el club ha de fer front als impostos habituals. Res, però, que preocupi en excès a Rebled: "Ho solucionarem, la gent pot estar -ne convençuda i tranquil·la".