Dissabte a mitjanit es clourà el mercat d'hivern d'aquest temporada, en principi sense cap moviment ni d'entrada ni de sortida al Girona. Només dos factors poden alterar la previsió del director esportiu gironí, Quique Cárcel. Un és que vingui un equip aquests pocs dies que resten, pagui la clàusula i s'endugui algun dels homes més valorats del club com podrien ser Lejeune o Becerra. L'altre seria que la imminent entrada al club del grup inversor encapçalat per l'advocat argentí Ricardo Pini apostés a darrera hora reforçar la plantilla per intentar decididament l'assalt a Primera. Cap d'aquests plantejaments entra al cap del director esportiu blanc-i-vermell, Quique Cárcel, que no preveu les corredisses o els faxos amunt i avall que més d'un cop hi ha hagut a les oficines de Montilivi a la mitjanit d'un tancament de mercat. "La meva idea és no fer res perquè tot està funcionant força bé. Els números canten", assegura Cárcel que, a més a més, s'encarrega de recordar que "no hi ha límit salarial" per fitxar.

D'incorporacions no se'n preveuen, com tampoc de sortides tot i els pocs minuts que tenen alguns jugadors. "No crec que estiguin contents perquè tothom vol jugar. Queda tota la segona volta i poden passar moltes coses. L'exemple a seguir és Íñiguez que va fer un gran partit a Santander. El míster demostra que en qualsevol moment pot posar qualsevol jugador", diu Cárcel. D'ofertes en ferm sobre la taula per als homes més destacats d'aquesta primera meitat de temporada, "no n'hi ha". De moment. Sí que han arribat a les orelles de Cárcel interessos d'equips per a més d'un jugador. El central francès Lejeune (amb una clàusula de 300.000 euros) n'és un però també algun club ha preguntat per la situació de Becerra i de Pons. "La temporada del Girona no passa desapercebuda. Hi ha molts jugadors que estan agradant i que són a l'agenda de molts equips de categoria superior o de la mateixa però amb més poder econòmic. Ara bé, cap oferta sobre la taula" revela el màxim responsable esportiu. En cas que finalment algú es decidís a fer el pas i posés els cèntims sobre la taula, el Girona tindria un marge "molt curt" de reacció. "No m'ho plantejo però seria complicat perquè els jugadors interessants es van col·locant. Espero que no passi però si és una injecció de diners important per al club, seria comprensible".

Cárcel no es vol pronunciar gaire sobre el procés de venda del club i la imminent entrada del grup de Pini. Diumenge a la llotja del Sardinero es van conèixer. Només això. "Me'l van presentar. No vam tenir cap tipus de conversa més enllà. Anàvem a veure el partit tots dos", detalla Cárcel que, en canvi, sí que va enraonar una bona estona amb Aníbal Pereira, l'amic gallec de Pini que també era a la llotja. "És una persona de futbol i ens coneixem", diu.

Sobre l'hipotètic cas que el grup argentí, un cop hagi efectiva la compra del Girona a Josep Delgado, tingui la intenció de reforçar l'equip abans de dissabte per apostar per l'ascens, Cárcel no es vol mullar gaire. "No m'ho plantejo. Arribats al cas, ja en parlaríem i arribaríem a una entesa perquè el que interessa és el bé del Girona. El club seria seu i podrien fer el que volguessin", assegura que és a l'espera d'esdeveniments. "El president em comenta que se n'està parlant però res més. Fins que no hi hagi res concret, no vull entrar-hi gaire perquè no sé què passarà", assenyala.

Cárcel ja està treballant en la planificació de la propera temporada però l'aterratge del nou grup ho podria paralitzar tot. "Tinc la meva idea però hem d'esperar", subratlla. El director esportiu té intenció de renovar alguns dels jugadors que acaben contracte el proper 30 de juny (Sandaza i Richy) i de revisar i ampliar el d'alguns altres com Granell o Becerra. Pel que fa al filial, després de les cessions de Litus, Marçal i Barco al Peralada, el club tempteja la possibilitat de cedir Marcel Serramitja a un equip de Segona B. De moment, no sembla gaire clar que l'operació reïxi.

L'estat físic de Jandro

D'altra banda, Jandro va ser sotmès ahir a proves mèdiques després que no pogués formar part de la convocatòria pel partit contra el Racing, tot i que ja era a Santander, per unes molèsties gàstriques. Segons el comunicat del club l'asturià pateix una "irritació de la regió apendicular de la fossa ilíaca dreta". Els metges valoren dues opcions de recuperació: dieta específica i repòs o bé una intervenció quirúrgica. En aquest últim cas hauria d'estar dues setmanes de baixa.