Quique Cárcel té l'honor de ser el primer director esportiu del Girona dels últims deu anys que tanca un mercat d'hivern sense fer cap moviment ni d'entrada ni de sortida a la plantilla. El bon rendiment de l'equip, el fet que no el club no disposi de crèdit salarial i que l'Eibar no estigués diposat a dipositar els 300.00 euros de la clàusula de rescissió de Florian Lejeune, van fer que el Girona tanqués divendres el mercat d'hivern més tranquil dels darrers temps. Ben al contrari ha passat als rivals directes del conjunt gironí. Las Palmas, Betis i Valladolid, els tres grans candidats a l'ascens a Primera han reforçat encara més unes plantilles que ja a l'estiu eren d'autèntic luxe. "A l'estiu, ells i d'altres equips van fitxar el que van voler i nosaltres, ens vam quedar amb el que ens van deixar. Ara, els grans també s'han reforçat molt i nosaltres no hem pogut. Competim amb pistoles i ells tenen metralletes, però això no vol dir que no la puguem encertar amb la bala", reflexionava Machín comparant el potencial del seu Girona amb els dels màxims favorits.

Un altre any a Segona A no se'l poden permetre cap dels tres primers classificats. Tampoc altres rivals d'entitat com Sporting o Saragossa però en el seu cas no van poder reforçar-se -els aragonesos només han fitxat Natxo Insa- pels seus problemes econòmics. Així, si el Las Palmas va fer els deures ben d'hora lligant les cessions de Jonathan Pereira (Standard de Lieja) i Alfredo Ortuño (Granada), el Betis i el Valladolid van esperar una mica més a tancar les seves plantilles. Els andalusos han pagat 350.000 euros per la cessió de Portillo del Màlaga fins al juny i dijous van incorporar el central del Llevant Héctor Rodas, que era pretès, entre altres per l'Eibar de Primera Divisió. Més al límit va anar el Valladolid de Rubi. Dijous anunciava la incorporació del davanter brasiler, amb passat al a Champions League amb el Lille, Tulio de Melo i divendres a la tarda tancava la cessió per part del Vila-real de l'extrem intenacional paraguaià Hernán Pérez. De Melo i Pérez s'afegeixen a Jonathan Pereira, també cedit pel Vila-real, que la passada jornada, a Palma de Mallorca, es va estrenar amb un hat-trick. També ha arribat a Pucela el porter del Racing Raúl Fernández.

Mentrestant a Montilivi, lluny dels disbarats de fa tres anys (7 fitxatges) o les bromes de Biancucchi (10-11) o d'Agostinho Cá (l'any passat), la mateixa plantilla que va començar la temporada serà la que l'acabarà.