Qui sap de què estaríem parlant i d'on es trobaria el Girona ara si s'hagués mostrat tan sols una mica més fiable a Montilivi. L'excel·lent i intimidadora trajectòria de l'equip com a visitant contrasta, sobretot el en els darrers dos mesos de competició, amb el bagatge de punts asolits a casa. I és que ja ha plogut força des que el conjunt de Pablo Machín es va desfer del Recreativo de Huelva per 2-0 (23 de novembre). Des de llavors i malgrat fer mèrits contra el Barça B (0-1) i tenir a tocar amb els dits la victòria davant l'Alabès (2-2), d'ambdòs partits en van volar 5 punts. Tampoc es va guanyar en el darrer compromís a casa contra el Mallorca en un partit més equilibrat (0-0). És per això que, abans que comenci a fer-se més gros el rum-rum que l'equip no rutlla a casa, la plantilla vol ventar un cop de puny sobre la taula i demostrar que com a local també és fiable. De fet, és necessari millorar els números a Montilivi per aspirar a seguir el ritme dels millors i continuar lluitant per entrar al play-off d'ascens. És per això que avui davant l'Alcorcón només val la victòria. De tota manera, aconseguir-ho ni molt menys serà bufar i fer ampolles. I és que per molt que els madrilenys vinguin de perdre a casa amb un dels equips de la zona baixa com l'Albacete, es tracta d'un conjunt fet i dissenyat per buscar l'ascens a Primera. Jandro, acabat d'operar de l'apèndix i Gerard Bordas, refredat durant tota la setmana, són les dues baixes segures que té Machín. Per contra, el sorià recupera Richy Álvarez, absent a Santander per sanció.

En l'últim partit a Montilivi, el Girona es va trobar amb un Mallorca que li va sortir amb el mateix plantejament: 5 defenses, 3 mitjos i dos davanters. Malgrat tenir alguna oportunitat clara de gol a peus de Mata, el Girona no se'n va sortir i el partit va acabar sense gols. Abans de Nadal, l'Alabès també havia proposat un partit lleig als gironins entregant-los la pilota de bon començament. "Som la revelació de la Lliga i estem dalt. No fa tant, un punt a Montilivi no servia per als rivals però ara potser sí que els és bo", reflexiona Machín. El sorià reconeix que els contraris posen en dificultats quan els obliguen a dur la iniciativa i els retallen els espais. Avui, el Girona tindrà al davant un dels equips més intensos de la categoria. Això, per a Machín no ha de ser un problema. "És un equip paparra i intens. Cadascú juga amb les seves armes i les intenta explotar al màxim. Nosaltres com a mínim estem obligats a igualar-los en intensitat", diu Machín sobre el rival.

L'Alcorcón té marcat el partit d'avui com una plataforma de llançament cap a la part alta. L'entrada al club, el curs passat, del mulitimilionari belga Roland Duchelet ha fet disparar el pressupost i que arribessin homes contrastats com David Rodríguez o Falcón. Tot i això, l'equip va començar la Lliga un pèl descompensat en certes posicions i aquest mercat d'hivern han arribat Usero (Asteras) i Kiko Femenía, que estava sense equip després de deixar el Madrid Castella. Els madrilenys arriben sense els sancionats Verdés i Bellvís ni el lesionat Sergio Mora. Tampoc han viatjat Anderson, Escassi i Femenía, per motius tàctics.