El futbol és l'únic esport en què les casualitats i també les curiositats són a l'ordre del dia. No hi ha setmana en què alguna coincidència hi tregui el cap. Ahir, en va ser el torn. El Tenerife, un dels 21 rivals del Girona aquesta temporada a la Lliga Adelante, destituïa el dilluns el seu entrenador, Álvaro Cervera. Tot just, la mateixa setmana en la qual els catalans han de visitar l'Heliodoro Rodríguez López. Fins aquí, res a destacar. Una situació, la de prescindir d'un tècnic, habitual sobretot quan les coses no rutllen en l'àmbit esportiu. Després de sondejar unes quantes opcions i de trencar-s'hi una mica el cap, la directiva del Tenerife, finalment, va escollir ahir el relleu de Cervera. I aquí ve la dada curiosa: l'home que té la missió de redreçar el rumb del conjunt canari i que, per començar a revifar haurà de superar el Girona, és ni més ni menys que Raül Agné. El mateix Agné que ha entrenat a Montilivi en dues etapes i que, ara fa uns quants anys, va dirigir des de la banqueta l'històric ascens del club català a la Segona Divisió A.

El de Mequinensa, als seus 44 anys, se li presenta una nova oportunitat per entrenar en el món del futbol professional. Un tren que no ha volgut deixar escapar. No era la primera opció del Tenerife, ni segurament tampoc la segona, però el seu perfil ha estat el que millor ha encaixat en allò que estava buscant la direcció esportiva canària. Només una setmana després d'estar a punt de signar per l'Hèrcules (el club alacantí, que havia destuït Pacheta, es va acabar decantant per Manolo Herrero), Agné va rebre la trucada de Tenerife i ahir mateix es va tancar l'acord, que va incloure el fitxatge de Toni Masferrer, que va ser preparador físic del Girona en l'època del de Mequinensa. El tècnic de la Franja va agafar un avió al vespre i a mitjanit ja era a Santa Cruz. Durant el dia d'avui, estamparà la seva signatura com a nou entrenador dels chicharreros i a partir de la 1 de la tada (hora local) serà presentat a la sala de premsa de l'estadi Heliodoro Rodríguez López.

Instal·lat a la part baixa de la classificació (el Tenerife és quart per la cua, amb 24 punts i empatat amb l'Albacete, el conjunt que marca la salvació), una ratxa nefasta de només una victòria en els 7 últims partits de lliga (6 punts dels darrers 21 possibles) va fer esgotar la paciència de la junta directiva que presideix Miguel Concepción. El resultat estava cantat, sobretot després de caure amb l'Albacete: Álvaro Cervera era destituït i començava una cursa contra rellotge per trobar el seu substitut.

Un dels primers noms que es van posar al damunt de la taula va ser el de l'asturià Juan Ramón López Muñiz, però les seves pretensions econòmiques estaven molt lluny del que li podia oferir el club. Tampoc va acabar de quallar l'entesa amb Lluís Carrera, una de les alternatives preferides del club. El català estava disposat a venir, però amb les seves condicions; i totes elles no van ser ben rebudes, pel que les negociacions es van trencar. Alberto Toril també agradava, però no acabava de fer el pes la seva aposta pel futbol ofensiu. També descartat. També havien sonat Fernando Vázquez (l'impediment va ser la durada del contracte), José Ramón Sandoval, Fabri o Sergi Barjuán. Res de res. Ha estat amb Raül Agné, a qui el director esportiu Alfonso Serrano ja coneixia de la seva anterior etapa al Recreativo de Huelva, amb el qual finalment s'ha arribat a un acord total. L'entesa s'ha traduït en un contracte per només mitja temporada; un vincle que s'allargarà si Agné aconsegueix salvar l'equip.

A partir d'avui, el de Mequinensa disposa de quatre dies per preparar el seu primer compromís al capdavant del Tenerife. Serà contra el Girona, un dels equips que forma part del seu currículum i amb el que, molt probablement, ha aconseguit l'èxit més important de la seva carrera coma entrenador. Després de dirigir el Peralada i el Palamós, va aterrar a Montilivi l'estiu del 2007 i aquell any va aconseguir l'ascens a la Segona Divisió A. Va ser destituït la temporada següent i va provar sort al Recreativo de Huelva, on hi va estar set mesos, salvant l'equip andalús del descens. Va tornar a desembarcar a Girona i després d'un bon any, en el qual es va lluitar pel play-off d'ascens, el curs següent tornava a ser despatxat a causa dels mals resultats. Al desembre del 2012 aterrarva al Cadis, de la Segona Divisió B, equip al qual va dirigir durant una temporada i mitja (52 partits). Ara provarà sort al Tenerife.