El gerent del Girona, David Hugas, havia explicat aquest matí que la venda del club es firmaria avant notari avui com ha succeït. En declaracions a TV3, Joaquim Boadas ha confirmat l'acord de venda d'un 80% del paquet accionarial del club a un grup "de l'estat espanyol". El directiu ha confirmat que "han treballat una fórmula alternativa per aconseguir els fons que permetin la sortida del concurs". I que aquesta opció estava molt avançada.

D'aquesta manera es posa punt i final a l'etapa de gairebé quatre anys i mig amb Josep Delgado de màxim accionista. Els nous propietaris van contactar amb la propietat a través del germà del tècnic del Bayern, Pere Guardiola, però no són el grup que havia ofert inicialment, sinó un altre bàsicament format per capital espanyol. El president Patxi Otamendi s'ha reunit amb els jugadors i tècnics avui abans de l'entrenament i els ha exposat la nova situació. Amb aquesta entrada de capital el club de Montilivi encarrila la sortida del concurs de creditors, que hauria de produir-se el proper dijous 9 d'abril.

Tota la negociació es va precipitar dimarts al vespre. Delgado, necessitat de liquiditat per poder acabar de resoldre els seus problemes amb la justícia polonesa, que el mantenen fugat i en busca i captura, no va acabar volent saber res del grup de Ricardo Pini, amb qui havia negociat mig any i amb el qual ha estat més d'una vegada a punt de tancar l'acord. El seu pla B es va executar ahir. L'empresari mantindrà un paquet reduït d'accions però la majoria passarà a ser del nou grup, que en les properes setmanes presentarà el seu projecte esportiu. D'entrada sembla que compten tant amb el tècnic Pablo Machín com amb el director esportiu, Quique Cárcel. La resolució dels problemes econòmics del club arriba en un moment clau de la temporada, amb l'equip jugant-se l'ascens a Primera quan queden 11 jornades pel final de la Lliga Adelante.