És una lluita sense treva. Perquè qui patina, com ho va fer ahir el Las Palmas a Leganés, ho pot pagar molt car. El Girona va obrir la jornada guanyant al Miniestadi i tot seguit ni Sporting ni Valladolid van notar la pressió de guanyar. Els asturians, gràcies a dos gols de ?Guerrero abans de la mitja hora, van avançar-se a Lugo, tot i que van acabar patint després que a 10 minuts del final Caballero escurcés diferències. Els gallecs, una estona abans, havien errat un penal (Cuéllar li va endevinar la intenció al capità Manu). Al final l'equip d'Abelardo manté el tercer lloc, amb 69 punts, dos per sota del Girona (71).

El Valladolid tampoc va afluixar i ja acumula cinc partits sense perdre. Els de Rubi van aprofitar la derrota del Las Palmas a Leganés per situar-se quarts, amb 65 punts. El partit contra el Recreativo va quedar sentenciat a la primera part amb els gols de Roger, Óscar i Peña. Els andalusos caminen sense solució cap a Segona B. A l'espera del que faci aquest migdia el Betis al camp del Mallorca, l'altre equip implicat en la pugna per l'ascens, el Las Palmas, també va jugar ahir, perdent a Leganés i quedant vuit punts per sota del Girona quan només en resten quinze en joc (cinc jornades).

Igualen els punts de Rubi

Semblava que seria impossible, a curt termini, igualar o superar els èxits del Girona de Rubi de fa dues temporades, quan es va quedar a les portes de l'ascens a Primera a Almeria, però l'equip de Machín està trencant tots els pronòstics. Amb encara cinc partits per davant, els blanc-i-vermells han arribat gràcies a la seva victòria d'ahir al Miniestadi als 71 punts, els mateixos amb què van acabar la lliga regular la campanya 2012/13. Una marca més que, per tant, es podrà veure superada en aquest tram final del campionat.

El Girona és ara mateix l'equip que més en forma ha arribat a les darreres jornades. La d'ahir contra el Barça B va ser la quarta victòria seguida (Leganés, Recreativo, Osasuna i Barcelona), la sisena en les darreres set jornades, on només s'ha perdut a Las Palmas.

En la primera volta, a més, el Girona només havia pogut sumar dos punts (empats amb Osasuna i Alabès) en el tram de partits contra els navarresos, el Barça B, el Saragossa i els vitorians. De moment ja en porta sis de sis i ara espera el partidàs, si la vaga convocada per l'AFE i la Federació ho permet, contra el Saragossa del proper diumenge (12.00).