Va baixar de l'autocar visiblement cansat. Amb cara de pocs amics, acompanyat dels seus inseparables auriculars. Caminava coix, però pel seu propi peu. Pistes evidents que Jonás Ramalho no està al cent per cent i que les molèsties que va notar al camp de l'Alabès no s'han de passar per alt. El de Barakaldo, que va aguantar només una part abans de ser subs?tituït per Pablo Íñiguez, ha tornat de Vitòria lesionat. Ara només cal veure si el problema és prou greu com per obligar-lo a descansar un o més partits o si, per contra, estarà a punt d'enfrontar-se diumenge al Llagostera.

"En un principi m'he espantat bastant, però a mesura que va passant l'estona el mal ja no és tan fort", reconeixia el de Barakaldo a la zona mixta de Mendizorrotza. Ahir, després del viatge maratonià des de Vitòria, les sensacions no havien millorat. Per curar-se en salut i saber realment què és el que té, Ramalho es va sotmetre ahir al vespre a un examen mèdic i no serà fins avui que en coneixerà els resultats. No va ser l'únic al que se li van practicar proves a la clínica. Eloi Amagat també va demanar el canvi per precaució en notar un dolor al gluti i cal saber si l'afectació és greu o no. Tant un com l'altre sabran avui què tenen i, per tant, com han d'encarar aquests propers dies per intentar jugar al més aviat possible. En cap cas, ni Ramalho ni tampoc Eloi estan descartats per al derbi, encara que el seu concurs tampoc està garantit.

Ramalho, que podria tenir afectada la zona dels isquiotibials, seria una baixa prou sensible per a la rereguarda i més tenint en compte que un altre defensa titular com Florian Lejeune tampoc pot jugar després de ser intervingut per culpa d'una fractura al cúbit.