Si diumenge passat, després del revés contra el Lugo, Pablo Machín apareixia a la sala de premsa fet un mar de llàgrimes, ahir l'escena era igual de dramàtica però al tècnic se'l veia més sencer. Si més no, en aparença. Escudat per membres del seu staff com Omar Harrak, Jordi ?Guerrero, Jordi Balcells i el doctor Antoni Mora, el tècnic va protagonitzar l'última roda de premsa de la temporada, en la qual va lamentar el "final macabre" que havia patit el seu equip. Admetent que ell a l'hora de fer l'onze i els seus jugadors al camp s'havien pogut equivocar, va preferir desfer-se en elogis pel bon any del Girona i no monopolitzar el seu discurs tot lamentant l'eliminació a mans d'un Saragossa que va felicitar i al qual va desitjar "sort" de cara a la següent ronda.

"Ha estat molt dur. És cruel entrar en un vestidor que semblava un funeral. Però ens hem d'aixecar, tot recordant la gran temporada que hem fet malgrat les enormes dificultats que hem tingut", valorava Machín, qui tornava a lamentar que la sort els girés l'esquena quan l'equip més ho necessitava. "Hem fet una temporada magnífica per un costat, però amb un final macabre per l'altre", ho resumia. I recordava que "ho havíem apostat tot a pujar directe. Era el camí més fàcil per fer realitat el somni de la Primera Divisió, que segueixo pensant que hem merescut. Després de ressorgir de les cendres, el futbol ha tornat a ser molt cruel".

Va negar en tot moment que per part seva i del vestidor hi hagués hagut un "excés de confiança" després del 0-3 de l'anada, sinó que va subratllar l'"ambició" de la plantilla. "Volíem arribar a la final i tenir opcions contra el Las Palmas per plantar-los cara", va dir. Però no va negar que tant ell com els jugadors s'havien pogut equivocar en algun moment. "En el futbol sempre n'hi ha, d'equivocacions. Ho és fallar un gol cantat o no encertar en l'alineació", enumerava, abans d'afegir que "si una pilota va un pam més a prop o més lluny del pal, et pot donar la glòria o el que podem estar sentint ara mateix". I sobre el fet d'haver assegut a la banqueta homes importants com Cifuentes, Eloi Amagat i Sandaza, es va justificar: "He intentat posar els jugadors que millor estaven físicament. Entenia així que podia treure càrrega de treball per poder rendir al màxim i tenir més gent fresca per al proper partit. Honestament, he fet el millor que he cregut per al Girona".

El futur, a Montilivi

Té contracte per una temporada més, però després d'un any com aquest, en què ha meravellat i sorprès alhora a tothom, no era impensable situar Pablo Machín en un altre equip el curs vinent. No serà així. O, com a mínim, aquesta no és la intenció. El sorià va dir ahir que "el més normal" és que continuï a Montilivi. Espera, tot i que això serà més difícil, comptar amb el màxim nombre de jugadors, malgrat admetre que desconeix ara mateix quines són les intencions dels nous compradors. "El normal és que Pablo Machín segueixi aquí, encara que en el món del futbol mai se sap. No m'agradaria estar en un lloc on no m'hi volen, però el més lògic és continuar. Tant de bo molts d'aquests futbolistes segueixin creient en aquest projecte. Esperem retenir molts jugadors i valoro moltíssim que n'hi hagi un bon grapat que siguin gironins", va comentar.