Mentre espera l'aterratge dels nous propietaris, Quique Cárcel, amb el seu vistiplau, segueix treballant i prenent decisions sobre la configuració de la plantilla del Girona 2015-16. El seu telèfon treu fum des de fa dies. Acabada la temporada, el director esportiu viu, entre reunió i reunió, amb el mòbil enganxat a l'orella. Que si un oferiment d'un jugador per aquí, que si un equip s'interessa per l'altre, que si un objectiu demana més, que si els fitxatges del filial...i així fins al vespre sense pràcticament temps ni per dinar. Així és la vida del director esportiu a l'estiu. A això cal sumar-hi a més la gran temporada que ha realitzat el Girona, fet que ha afegit dificultat a les operacions que té en ment Cárcel. En aquest sentit, dues de les operacions més complicades en què treballa el màxim responsable esportiu blanc-i-vermell són les renovacions de Richy Álvarez i de Fran Sandaza. El gran paper que han tingut en el millor Girona de la història els ha posat a l'aparador i uns quants equips ja els han temptat. De fet, ahir mateix transcendia l'interès de l'Almeria per Sandaza, que s'afegeix a d'altres com per exemple el del Llevant. Cárcel té pràcticament assumit que tant el davanter com el central gallec acceptaran alguna de les ofertes superiors que tenen. També tenen un peu fora del Girona Jandro Castro i Jorge Palatsí. Tant el capità com el porter acaben contracte i donat el seu poc protagonisme durant la temporada, el club té força coll avall que no els oferirà la renovació.

Les converses amb el representant de Richy li han deixat entreveure que la competència pel gallec és ferotge i el Girona no és un dels més ben posicionats. «Ara mateix estem lluny. Serà un procés lent fins que signi per un altre lloc o aquí. Ha fet un molt bon any», reconeix Cárcel. El director esportiu és fins i tot més pessimista amb Sandaza. «Per tot el que sento, encara és més difícil», admet l'exjugador de L'Hospitalet. Un altre jugador que acaba contracte és David?Juncà. El de Riumors té signat un precontracte amb l'Elx que es farà efectiu el 30 de juny. Ara bé, Cárcel encara no el dóna per perdut sobretot si s'acaba confirmant que l'Elx jugarà a Segona A el curs vinent.

Altres jugadors que poden fer les maletes aquest estiu són Becerra o Lejeune. Malgrat tenir contracte en vigor, les seves excel·lents actuacions han cridat l'atenció de força equips que estan disposats a pagar traspàs. Cárcel n'és conscient i té assumit que ja sigui Becerra, Lejeune o algun altre, faran el salt a un equip de categoria superior. «Hi ha molts interessos d'equips però de moment cap oferta formal sobre la taula. Tothom parla però posar els diners sobre la taula costa més. Ara bé, sé des de fa temps que algun marxarà», admet. Cárcel confia poder retenir almenys Àlex Granell. El gironí, que ha estat sondejat per algun equip de Primera, reconeixia dissabte que el més lògic era que es quedés. Ahir els seus representants van ser a Montilivi per començar a negociar una millora de contracte. El Rayo Vallecano és un dels equips que més ha seguit Granell aquesta temporada. Tanmateix sembla complicat que algun equip vulgui pagar els 900.000 euros de la seva clàusula de rescissió.

Pel que fa a noves incorporacions, Cárcel aposta per «anar a poc a poc» i tenir «paciència». El màxim responsable esportiu té l'esperança de poder disposar d'un límit salarial una mica més elevat que el d'aquesta temporada (2 milions). «Tenim un dels pressupostos més baixos de la categoria. Les nostres oportunitats són les de tots i els rivals tenen més avantatges», diu Cárcel, que subratlla que «no ens podem equivocar». El davanter del Mirandés Pedro Martín és un dels preferits de Machín, que el va tenir al Numància, però el reguitzell d'equips que el volen dificulta molt que es pugui tancar l'operació.