Una de les sorpreses agradables que va deixar l'eliminació del Girona de la Copa del Rei de dimecres a Tarragona va ser l'eclosió de David Serrano. Pablo Machín ja va reconèixer al final del partit que aquest jove barceloní fitxat del Martinenc a l'estiu per jugar al filial, ja li havia ensenyat «molt bones coses» durant la pretemporada. Incisiu, descarat, ràpid i amb un fons físic que li va permetre aguantar 120 minuts al màxim nivell, Serrano va aprofitar la lesió d'Aday Benítez i la suplència de Javi Álamo per deixar la carta de presentació al Nou Estadi.

Amb només 20 anys, i en el seu primer curs com a futbolista amateur, Serrano va ser una de les revelacions de Tercera?Divisió l'any passat amb el Martinenc, actuant en la posició d'extrem dret. El conjunt barceloní el va incorporar de la Damm juvenil i de seguida Serrano va exhibir les espurnes que es van veure ahir a Tarragona. El seu entrenador durant bona part del curs passat, Manel Moya, explica que Serrano és un extrem «molt hàbil, ràpid i vertical» a qui li agrada més assistir que no pas marcar. Moya, que hi va comptar pràcticament en tots els partits fins que va ser rellevat a la banqueta per Agustín Vacas, destaca també el potencial físic del jugador. «És un extrem desequilibrant amb espais. A casa, al Guinardó, que és un camp petit, ja desequilibrava però quan anàvem a jugar a estadis més grans com el del Figueres o el Palamós ho feia encara més».

Moya veu Serrano adaptant-se a la llarga a la posició de carriler amb què juga el Girona. Això sí, li caldrà «paciència» i també «una mica més de treball defensiu».

Malgrat les bones sensacions, el barceloní toca de peus a terra i té clar que encara li queda molt de camí per fer. «El meu equip és el filial però sempre que tingui l'oportunitat miraré d'aprofitar-la», diu Serrano que, si Pablo Machín no el convoca pel primer equip contra l'Osca, diumenge se n'anirà cap a Andorra per jugar-hi amb el filial (12.00). L'evolució dels problemes físics que arrossega Aday Benítez segurament marcarà la seva continuïtat o no a la llista de convocats del primer equip per diumenge.