No hi ha manera. Passen les setmanes i el panorama continua ?igual. Canvia algun nom, però la infermeria continua ben plena. No es buida pas. Pablo Machín ben poques vegades s'ha de trencar el cap a l'hora de dibuixar una convocatòria. Aquesta temporada, les nombroses lesions li ho han prohibit. No hi ha hagut jornada que el tècnic no hagi hagut de lamentar alguna baixa d'entre la plantilla. Mai ha pogut disposar del vestidor al complet. Mai. Contra l'Almeria no serà una excepció. És més, cap canvi s'ha produït d'ara fa set dies. Machín té a la seva disposició els mateixos homes d'ara fa una setmana per intentar batre l'Almeria i recuperar el camí de les victòries. Si bé Aday Benítez està plenament recuperat -així ho va demostrar a Miranda- i Borja García cada dia està més adaptat -a Anduva va disputar els seus primers minuts a la Lliga-, el Girona encara no podrà comptar amb homes importants com Javi Álamo, Rubén Sobrino i Sebas Coris, així com també té la baixa del jove David Serrano, un comodí imprescindible per a una posició d'allò més minvada com és el carril dret.

"No recuperem ningú. Tot està igual que ara fa una setmana". Així arrencava ahir Pablo Machín la tradicional roda de premsa prèvia a cada jornada. Com és habitual, només encetar la xerrameca, el sorià passa revista a les baixes i altes. Ahir, poc a dir. "Coris continua sense entrenar-se -va patir un trau al peu el passat dissabte- i Sobrino, tres quarts del mateix -ha recaigut d'una lesió a la cama-. Javi Álamo està igual -operat del menisc a finals de setembre-. A més, Serrano tampoc hi és -es va lesionar a Cornellà-, per la qual cosa que serà baixa". Amb tot, quatre absències importants que impedeixen a Machín fer gaires experiments a la banda dreta, on Aday Benítez repetirà titularitat. "Ja va demostrar la setmana passada que pot aguantar perfectament molts minuts en aquesta posició. Esperem que ho pugui fer més perquè no tenim cap jugador específic per a aquesta zona. Si no fos així, hauríem de fer algun experiment", deia. Com que Machín és d'aquells als quals els agrada veure el got mig ple i no pas mig buit, va recordar que, a banda d'Aday -el vallesà va reaparèixer a Miranda després d'un mes de baixa- l'equip també compta amb Borja García, cada cop més entonat després de sortir d'una lesió: "Va agafant de mica en mica el ritme. A veure si s'adapta al sistema i agafa confiança".

Perquè del madrileny n'espera molt el tècnic. Fitxat per marcar les diferències, una lesió a principi del mes de setembre el va frenar quan tot just debutava en partit de Copa, al camp del Nàstic. A Anduva, va jugar els seus primers minuts a la Lliga i Machín confia que cada cop tingui més protagonisme. "És un jugador amb una característica molt bona. Té gol, a banda de tenir molta qualitat. Com més amunt jugui, molt millor per a l'equip. Últimament l'havien posat al mig del camp. Nosaltres el farem servir on més el necessitem, però és evident que prop de l'àrea és un jugador que marca les diferències", deia ahir el sorià d'un jugador que entrarà a la convocatòria amb tota seguretat.