Ningú s'hauria imaginat mai que el nom d'un futbolista serbi, Dejan Lekic, seria el gran protagonista d'una Junta General Ordinària i Extraordinària del Girona FC. El sorprenent i estrambòtic anunci del flamant fitxatge blanc-i-vermell va servir per posar el punt i final d'una trobada en petit comité que, a banda de ser una bassa d'oli per a l'actual Consell d'Administració, va servir per fer sortir a la llum les mesures que l'entitat ha acordat per reequilibrar el seu patrimoni net, tal i com havia anuciat. S'havia especulat, i molt, que la fórmula que s'havia trobat a Montilivi era la de l'habitual ampliació de capital. A l'hora de la veritat, però, el director general Ignasi Mas-Bagà va confirmar que la injecció de capital, que ronda els 3,8 milions d'euros, arribaran als comptes del club mitjançant un préstec participatiu provinent de l'empresa TVSE Futbol, l'actual accionista majoritari del Girona.

Les coses, números en mà, sembla que van millor que no fa un temps enrere. Mas-Bagà es va encarregar de col·leccionar motius per a l'optimisme. Però no tot és perfecte. «El patrimoni net és negatiu i hi ha un desequilibri patrimonial que cal arreglar, el que feia necessari adoptar mesures», va explicar. El passat 16 de novembre, el Consell, reunit, va decidir «actuar». La solució va ser ben senzilla: «Vam proposar a TVSE Futbol un préstec participatiu de 3,8 milions d'euros. Ells així ho preferien també i estan disposats a fer l'aportació». Per tant, l'acord hi és i la injecció serà una realitat en breu. «A?falta de tancar quatre detalls, ens arribaran uns diners que ens permetran afrontar els deutes generats pel concurs de creditors». I no només això, sinó que tot aquest capital permetrà «donar un impuls al club», pel que «ho valorem molt positivament».

Mas-Bagà va deixar ben clar que «no es tracta d'una ampliació de capital» sinó d'un préstec participatiu que «no té un tipus d'interès fix», sinó un de «variable» que va en «funció» dels resultats de l'empresa. «L'haurem de tornar en un llarg termini», puntualitzava. «Ens servirà per netejar el patrimoni net negatiu i serà una entrada de diners molt ràpida», va corroborar.

6 milions de pressupost

El passat mes d'agost, en l'anterior junta d'accionistes, es va aprovar un pressupost total de 4,3 milions d'euros, una xifra que ha augmentat considerablement i que s'eleva fins els 6 milions. «Vam incrementar el límit salarial -que ara ascendeix als 3,6 milions- gràcies a la venda dels drets televisius i això ens ha permès elevar el pressupost», explicava Mas-Bagà.

Ahir, davant 24 accionistes que comptabilitzaven un total de 484.441 accions -el que suposa un 94,94% del capital social del club, el director general va fer un balanç «satisfactori» d'aquests mesos en els que no només ell, sinó també la nova propietat i les cares noves, porten a Montilivi. A?banda d'anunciar un resultat d'explotació «per primera vegada» positiu de 128.740 euros, va anunciar que el resultat final de l'exercici 2014/2015 s'eleva fins als 765.816 euros. Els comptes van ser aprovats per unanimitat

I no només això. El Girona ha incrementat els ingressos pel que fa a drets televisius, en abonaments -a dia d'avui hi ha 5.213 abonats, un 9,3 per cent més que ara fa dotze mesos- i també en patrocini i publicitat.

La Ciutat Esportiva

És un dels grans cavalls de batalla des que el Girona va pujar a Segona A. Es tracta de la construcció d'una Ciutat Esportiva que mai arriba. Delfí Geli, quan va aterrar a la presidència, ja va dir que tant ell com la gent que havia entrat al club es prenien molt seriosament el tema. Fins ara, tot continua igual, encara que ahir Mas-Bagà va parlar-ne. «Hem iniciat el projecte de la Ciutat Esportiva. Tenim clar el que volem, ara només falta veure on el localitzem», va afegir. Les necessitats estan «definides» segons el club, i que ara la prioritat és «trobar els terrenys» per tal que l'obra, d'una vegada per totes, comenci.