"Necessitem l'ajuda de la nostra afició", deia ahir Machín, repetint el que dimecres a la nit anaven dient els jugadors del Girona. Tots confien que la remuntada és possible però per això caldrà el suport del públic. Si la setmana passada Montilivi va respondre a la crida, avui no serà menys i l'estadi s'omplirà fins a la bandera. L'ambient durant els 90 minuts (o 120 si hi ha pròrroga) està assegurat, però fins i tot abans ja hi haurà caliu. No només a la zona lúdica instal·lada en un dels aparcaments de l'estadi, sinó també al davant de l'entrada principal, on l'afició ha estat convocada una hora i mitja abans del matx per rebre l'equip i donar suport a jugadors i cos tècnic en la seva arribada a l'estadi.

Va funcionar en l'anterior eliminatòria amb el Còrdova i el club ha decidit repetir la fórmula: la primera plantilla, després d'entrenar-se al matí a Montilivi en una sessió que serà a porta tancada, es concentrarà al migdia a l'hotel DoubleTree by Hilton de Girona. Allà, futbolistes i tècnics dinaran plegats, descansaran i després enfilaran cap a l'estadi amb autocar, on els esperarà una bona munió d'aficionats blanc-i-vermells.

L'ambient que de ben segur es viurà al voltant del recinte i que anirà in crescendo a mesura que avanci el partit, de ben segur que continuarà a l'interior de Montilivi. Les entrades s'han exhaurit, tant pel bàndol local com també per al visitant, així que el ple està assegurat. El matx, decisiu per a l'ascens, reunirà per tant prop de 9.300 espectadors a les graderies de Montilivi.

Puigdemont, a la llotja

Qui no es perdrà el partit serà el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que ha confirmat la seva assistència. Serà el segon cop que sigui a l'estadi de Montilivi després d'acceptar el càrrec; la primera i única vegada fins la data va ser el 17 de gener passat, coincidint amb la visita del Ponferradina a l'estadi. El partit va acabar amb un 4-0 a favor dels blanc-i-vermells. Tampoc es perdrà la cita l'actual presidenta del Govern de Navarra, Uxue Barkos.

Pantalla gegant a Pamplona

A gairebé 600 quilòmetres d'aquí, se seguirà amb molta atenció el duel entre el Girona i l'Osasuna. Pamplona estarà ben atenta al duel que pot donar l'ascens al seu equip i per això el partit es podrà veure en directe des del pavelló Anaitasuna a través d'una pantalla gegant que estarà operativa des de les 6 de la tarda. Les entrades al recinte, gratuïtes, es van esgotar ahir a la tarda.