Dissabte a la nit, després de guanyar l'Osca (3-1) i posar un peu a Primera, Pablo Machín es va deixar anar a la sala de premsa admetent que ell era «el primer convençut» de celebrar l'ascens. Que no sabia si caldria festejar l'èxit a la plaça del Vi o a la de la Independència, però que hi hauria festa grossa. El Girona és a 8 punts de l'elit, o menys si el Getafe punxa, perquè tot el que perdin els madrilenys es resta d'aquesta xifra. El tècnic i l'afició estan eufòrics. El president, Delfí Geli, també, però a la vegada envia un missatge una mica més terrenal: «m'agrada veure que la gent que pren decisions a la part esportiva estigui convençuda de la seva feina; al club tots estem convençuts que podem aconseguir l'ascens, però també sabem que cal anar fent el camí. No és fàcil, perquè encara hem de sumar més punts».

A la sortida del partit contra l'Osca el tema de conversa entre els aficionats era únic: endevinar la data de la celebració de l'ascens. Potser contra l'Alcorcón a casa o la setmana següent a Tarragona? Geli no hi entra, en aquest debat. Segons ell «la data del possible ascens no em preocupa, el que em preocupa és aconseguir-lo i que l'equip segueixi com ho està fent aquests dos últims partits». Davant del Lugo (1-2) i de l'Osca (3-1), el president hi va reconèixer «el Girona autèntic, el que té moltes virtuts i que sap esperar el seu moment al camp». En aquest sentit va afegir que «aquest és el camí, i els jugadors han de treballar cada dia per ser més forts».

«El Girona ha demostrat aquest any que és capaç de guanyar qualsevol, però també tenim clar que si no estem a l'alçada, a Segona hi ha molta qualitat i ens poden superar», va afegir el president. Geli té clar que les emocions que es van viure dissabte a Montilivi són tot just el principi de les que han de venir: «jo ja fa uns dies que visc emocions fortes. Estem fent passes importants. Contra l'Osca mereixíem guanyar amb més comoditat però no rematàvem el partit».