El lateral gironí podria tenir els dies comptats a l'Eibar i el Girona està molt pendent de la seva situació per intentar lligar el seu retorn a Montilvi. Segons diverses informacions, el Girona hauria ofert mig milió d'euros al conjunt basc per recuperar David Juncà, format a les categories inferiors del club gironí. L'Eibar està acabant de perfilar la plantilla i per fer-ho s'ha de despendre d'algun futbolista, i el de Riumors és un dels més ben posicionats per abandonar el conjunt blaugrana.

Juncà acaba contracte el 30 de juny del 2018 amb l'Eibar, equip amb el qual actualment és el cinquè dels laterals, ja que el català Jordi Calvera li pot haver guanyat també la partida segons els interessos de l'entrenador, José Luis Mendilibar. Davant aquesta situació, el Girona està molt atent a la possible sortida del club basc del gironí, format a l'entitat gironina i que coneix molt bé el sistema de joc de Machín. A més, se li suma que reuneix experiència a Segona Divisió i a Primera que l'han permès madurar futbolísticament.

El Girona també està molt interessat en el carriler colombià Johan Mojica i ja fa dies que estudia la manera de portar-lo novament cap a Montilivi. No obstant, el conjunt gironí no vol pagar molts diners pel jugador, que encara té contracte amb el Rayo, que demana un traspàs excessiu i el Girona considera que si ha de pagar una quantitat més elevada, ho faria per David Juncà (l'Eibar en demanaria al voltant de mig milió d'euros). El Rayo tampoc està disposat a posar fàcil la sortida d'Alex Moreno, un altre carriler esquerrà que agrada a Machín però per qui el Girona no vol pagar cap fortuna.