La bona situació del Girona en la classificació de Primera es consolida bàsicament en dos punts: una enorme competitivitat i l'eficàcia de l'equip en els partits contra els rivals directes en l'objectiu de la permanència.

Una prova molt evident d'aquest últim aspecte és que els blanc-i-vermells, que gaudeixen d'un marge de nou punts respecte a les posicions de descens a Segona divisió, encara no han perdut cap dels partits que els han enfrontat a conjunts que aquesta temporada no disputen competicions europees.

En aquest grup de partits, els de Pablo Machín han sumat onze dels quinze punts possibles, amb tres victòries -contra Màlaga, Deportivo de la Corunya i Llevant- i dos empats -contra Leganés i Celta de Vigo.

Aquests bons resultats, units a la victòria contra el Reial Madrid i a l'empat contra l'Atlètic de Madrid, han convertit el Girona en el millor debutant a Primera divisió des de 1994, segons ha informat Pedro Martín, periodista de la Cadena Cope.

Aquella temporada, el Compostel·la va acumular quatre victòries, tres empats i quatre derrotes en les onze primeres jornades de competició, el mateix balanç que té ara el conjunt de Montilivi.

A més, amb la victòria de diumenge a l'estadi del Llevant, el Girona va sumar la seva tercera victòria consecutiva. Segons Martín, els últims debutants a aconseguir-ho havien estat el Vila-real, en la temporada 1998-99, i l'Almeria, en la 2007-08.