El Girona ha tancat la seva primera aventura a la màxima categoria del futbol espanyol entre els deu primer classificats. Ha estat desè després dels resultats que s'han produït durant la jornada d'avui. Era novè el dissabte, gràcies al triomf al camp del Las Palmas (1-2), però l'empat de l'Eibar al Wanda Metropolitano (2-2) l'ha fet perdre un lloc que ha acabat mantenint perquè la Reial Societat ha caigut al Camp Nou a mans del Barça.

El conjunt d'Ernesto Valverde s'ha adjudicat la victòria gràcies a un solitari gol de Coutinho a la segona meitat (1-0), el dia en què Andrés Iniesta ha disputat el seu últim partit com a barcelonista. El manxec, titular, ha estat substituït a pocs minuts del final per Paco Alcácer i l'afició l'ha acomiadat amb una emotiva ovació.

S'ha vist beneficiat d'aquest resultat un Girona que, això sí, no ha pogut evitar que l'Eibar el passés a la taula classificatòria. L'equip basc ha sumat un punt i ha empatat, amb 51, amb els gironins. Tot i això, el gol average a favor (4-1 a Ipurua i 1-4 a Montilivi) fa que els de Mendilibar estiguin per davant.

En definitiva, els blanc-i-vermells acomiaden la temporada amb un més que meritori desè lloc, amb 51 punts i a set de l'Europa League, un objectiu que tot i que va arribar a ser real es va acabar diluint ara fa poques jornades per culpa dels últims resultats. El descens, finalment, ha quedat a un món: 22 punts.